nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

museumboerderij wendezoele op 2 mei weer geopend voor publiek

Terug

Museumboerderij Wendezoele op 2 mei weer geopend voor publiek

Kinderspeelmiddag in voorjaarsvakantie eerste activiteit

Dinsdag 2 mei zijn de poorten van de Wendezoele weer geopend aan de Twickelerlaan in Ambt Delden. De museumboerderij is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. De doelstelling van de stichting is om bezoekers een beeld te geven over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Nieuws uit Delden zal ook dit seizoen weer uitvoerig berichten over de activiteiten van de Wendezoele.

Een dag na de opening staat alweer de eerste activiteit van het nieuwe seizoen op de agenda: de kinderspeelmiddag. "Kinderen kunnen met (groot)ouders komen spelen en ervaren hoe dat vroeger op een boerenerf ging. Er is natuurlijk veel te beleven voor kinderen van 4 tot 12 jaar die een middag lekker buiten willen zijn. Koemelken, zonnebloempitjes zaaien, spelletjes van toen zoals hoepelen, hinkelen en nog veel meer. Kortom er zijn wel zeker 15 verschillende activiteiten te beleven. En natuurlijk is er ook iets te eten. Zo worden er bijvoorbeeld broodjes gebakken. Ook bij minder mooi weer is er binnen genoeg te doen."

De boerderij is geopend van 2 mei tot en met 30 september 2017 van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Verder gaan de poorten open van 24 tot en met 28 oktober, op 4 november en op 3 december.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.