nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muzikale wandeling door delden even voorstellen deel 21

Terug

​Muzikale Wandeling door Delden – Even voorstellen deel 2

Op weg naar de Muzikale Wandeling op 1 oktober worden de komende weken weer de musici voorgesteld die deelnemen. “In willekeurige volgorde, want allemaal zijn ze voor ons even belangrijk en zij zullen ons allemaal op hun eigen manier laten genieten”, zo laat de organisatie weten. “Blijft u de publicaties de komende weken goed volgen, want er is beslist iets van uw muzikale gading bij.”

Passe-partouts zijn in voorverkoop vanaf 15 september en verkrijgbaar bij de VVV aan de Langestraat 29 in Delden en kosten 12.50 euro. Tevens zijn de kaarten te koop bij de Wereldwinkel aan de Kortestraat. Op 1 oktober zijn de Passe-partouts vanaf 11.00 uur verkrijgbaar bij de VVV voor 15 euro.


Salonorkest Belle Epoque

Salonorkest Belle Epoque speelt al bijna 40 jaar authentieke salonmuziek: nostalgische walsen, potpourri’s, karakterstukken en intermezzi uit (vooral) de Belle Epoque periode (1890 - 1910). Salonorkest Belle Epoque bestaat uit zes enthousiaste en ervaren amateurmusici en kent de volgende bezetting: Hanneke te Wierik - piano, Han Vinke en Rob Flink - viool, Barbera Vinke-Deinum - cello, Menno van Duuren - fluit en Frans Schuitemaker - hobo. De afgelopen decennia werkten zij mee aan diverse radioprogramma’s, maakte een CD-opname en traden behalve in eigen land ook op in België, Duitsland en Zwitserland. Bezoekers kunnen genieten van hun bijzonder sfeervolle spel bij Hotel Restaurant de Zwaan aan de Langestraat 2.


Trio KWW

Het Trio KWW ( jazz-standards, blues en latin) bestaat uit: Jan Hulsbergen: piano, Theo Brons: saxofoon, en Jaap Zeeman: tuba. “We voelen ons vereerd dat ons trio al een begrip in Delden is. Ons Trio KWW ( Kiek’n wat ’t wordt) bestaat nu ruim 12 jaar en we hebben nog steeds plezier in het musiceren met elkaar. We kijken met genoegen uit naar de eerste oktober wanneer we voor de derde keer ten huize van mevrouw van Hagen aan de Zuiderhagen 18 mogen optreden en zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de doelstelling die de organisatie voor ogen staat. Ook al ben je nooit uitgekeken op gespeelde nummers wijzigt ons repertoire nog steeds. Liefst elke week wanneer het drukke programma van gepensioneerden het toelaat komen we bij elkaar en storten we ons op nieuwe en onbekende songs, ballads of blues’. Pleizier in het spelen met zijn drieën staat centraal.”


Bart Verpalen

Bart Verpalen was een in de jaren 60 één van de oprichters van de Drentse band 'Rainy-Day Men' (voorheen The Fellows). Deze band speelde muziek van onder meer Them, the Animals en John Mayall’s Bluesbreakers en trad met veel succes op in clubs in Noord Nederland en Duitsland. Later speelde hij samen met Jacqueline Simon geruime tijd in de Winterswijkse folk-rockgroep 'Goed Folk' en daarna als duo ‘Strange affair’. Verhuisd naar Enschede deed hij wat sessiewerk met onder anderen Wouter Muller en trad hij solo op met combinaties van Britse folk, Amerikaanse blues en eigen composities. De laatste jaren treedt hij weer regelmatig met zijn ‘oude’ maatje, Gerard Rolink op onder de naam ‘Rolink & Verpalen’ met oude blues, moderne folk en popnummers, dit alles overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig dan weer ingetogen gitaarwerk en dito zang. Bart zingt en speelt allerlei gitaren, dulcimer en Ierse bouzouki. Maak nader kennis met hem door het intoetsen van zijn naam op Youtube. Het podium Van Bart is te vinden bij de familie Sueters aan de Mr. Racerstraat 11.


Fluitduo Margo Deterd Oude Weme en Nicole ter Morsche

Margo en Nicole leerden elkaar kennen bij muziekvereniging Amicitia in Delden. Beide speelden zij dwarsfluit in dit plaatselijke harmonie orkest. Margo speelt in diverse ensembles, koren en op gelegenheden. Daarnaast is zij een zeer vakkundig en bedreven docent blokfluit en dwarsfluit in Haaksbergen. Nicole ging op haar 11e naar het conservatorium in Zwolle voor de vooropleiding ‘jong talent klas’. Op latere leeftijd volgde zij een masterclass fluit in Oxford. “De dames voelen elkaar, muzikaal gezien, feilloos aan en hebben aan een ademhaling of blik genoeg om elkaar te begrijpen. Een duo waar het plezier en de liefde voor muziek duidelijk zichtbaar is. De warme tonen van de beide fluiten mengen zich tot een waar schouwspel voor de oren.” Margo en Nicole zijn te beluisteren in de huiskamer van de familie ter Keurs aam de Noordwalstraat 23a.advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.