nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muzikale wandeling door delden even voorstellen deel 3

Terug

Muzikale Wandeling door Delden – Even voorstellen deel 3

Op weg naar de Muzikale Wandeling op 1 oktober worden de komende weken weer de musici voorgesteld die deelnemen. “In willekeurige volgorde, want allemaal zijn ze voor ons even belangrijk en zij zullen ons allemaal op hun eigen manier laten genieten”, zo laat de organisatie weten. “Blijft u de publicaties de komende weken goed volgen, want er is beslist iets van uw muzikale gading bij.”

Passe-partouts zijn in voorverkoop vanaf 15 september en verkrijgbaar bij de VVV aan de Langestraat 29 in Delden en kosten 12.50 euro. Tevens zijn de kaarten te koop bij de Wereldwinkel aan de Kortestraat. Op 1 oktober zijn de Passe-partouts vanaf 11.00 uur verkrijgbaar bij de VVV voor 15 euro.


Beth & Flo – klassiek pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma. Het duo met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Bijzonder pianoduo

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende grote podia mogen optreden. Zo speelden zij in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen. Ze traden op bij o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Haags UIT Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Een bijzondere ervaring was het EYE Filmbal 2016, waar het duo live muziek op twee vleugels speelde bij een stille film. Te zien op YOUTUBE.

Beth & Flo mochten zich als jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015. Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam 'Een Vleugeltje Klassiek'. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

In augustus 2015 speelden Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel 'Slaande Ovatie', geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauw concert waarin pianomuziek en boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel. In de zomer van 2016 ging het programma 'Sitting in the garden' in première geregisseerd door Elisabeth Boor. Een vrolijke, eerlijke voorstelling waarin het duo hun pijlen richt op het kwaad en een tegenoffensief begint met muziek als wapen. Het podium van Beth en Flo is bij de familie Jonker aan de Langestraat nr. 1.


De Hofjazzband

De Hofjazzband is afkomstig uit De Hof van Twente en speelt onvervalste dixieland, blues - en jazzmuziek uit de jaren 20, 30, 40 en 50. Door een brede blazerssectie worden subtiele arrangementen afgewisseld met luchtige improvisaties. Voor dit optreden in Delden is Jazz-zangeres Marion Paauwe te gast. De leden van de Hofjazzband zijn stuk voor stuk routiniers en weten het publiek met hun swingende muziek sterk aan zich te binden. De band neemt de bezoekers graag mee in de muzikale wandeling door het verleden van dit unieke genre. Hun podium is te vinden bij Restaurant het Witte Paard, Hengelosestraat 8.


“Zing dan”

Deelnemers aan de Muzikale Wandeling horen een korte impressie uit het liedjesprogramma ‘Zing dan’ van Paul ter Haar en Marion Walhof-Bramer, op piano begeleid door Frans Dresens. ‘Zing dan’ is een meertalig programma waarin de vele tegenstrijdige aspecten van het leven en de liefde worden bezongen. Uit dit programma worden Nederlandse kleinkunstliederen van o.a. Ramses Shaffy en Adèle Bloemendaal en de bezoekers zullen verrast worden door de meeslepende tangomuziek van Astor Piazolla. Het optreden is in de huiskamer van de Familie Voskamp aan de Mr. Racerstraat 14.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.