nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

niet gedacht ooit nog bij de 100.000 bezoekers in de buurt te komen

Terug

‘Niet gedacht ooit nog bij de 100.000 bezoekers in de buurt te komen’

Het zwemseizoen op De Mors is nog niet ten einde, maar ongeacht de weersomstandigheden van de komende maand, kan het zwembad terugkijken op een geweldig jaar. Het overwerk dat de zon sinds mei maakte, bracht al vele tienduizenden bezoekers naar het bad. En, zoals we vorige week al meldden, is zelfs de magische grens van de 100.000 nog binnen bereik. Dit tot verrassing van alles en iedereen.

“Een paar jaar geleden hebben we nog geconcludeerd dat het niet meer reëel zou zijn om te hopen ooit nog de 100.000 bezoekers te halen”, vertelt Bart Schurink van de SBR. “De laatste keer dat de grens van 100.000 werd geslecht was ruim 15 jaar geleden. Met een beetje geluk blijkt die uitspraak nu voorbarig. Op drukke dagen deden meer dan 3.000 bezoekers het bad aan, in een goede week gaat het dan hard. En van die weken hebben we er al een paar gehad.”

Het zijn opstekers in een tijd waarin het zwembad moet opboksen tegen de vele alternatieven op recreatiegebied. “Voor de Mors geldt aan de andere kant dat het verzorgingsgebied steeds groter wordt en dat het bad zich binnen de vrijetijdseconomie steeds nadrukkelijker positioneert. Uiteindelijk komt het erop neer dat je moet doen waar je goed in bent, dat wordt dan vanzelf doorverteld. Het is die mond-tot-mondreclame die ons de afgelopen maanden, maar ook in de voorbije mindere jaren, flink geholpen heeft.”

Op de Mors wordt gehoopt dat zwemseizoen 2018 nog een aantal mooie dagen in petto heeft, zodat ‘de ton’ daadwerkelijk gehaald kan worden. “Voor de 100.000e bezoeker ligt al een abonnement voor het volgende jaar klaar, een traditie waarvan dus gedacht werd dat zij tot het verleden behoorde.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.