nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

officieel startschot bouw ikc magenta in delden

Terug

Officieel startschot bouw IKC Magenta in Delden

Op het bouwterrein aan de Langestraat is op woensdagochtend de officiële aftrap verricht van de bouw van het nieuwe IKC Magenta. Onder toeziend oog van de 280 kinderen van de school werden verschillende borden onthuld. Niet alleen prijkt de nieuw te bouwen school op de doeken, maar ook de tekeningen die de leerlingen van de school in het voortraject maakten zijn te zien. De architect heeft de ideeën voor de school en het schoolplein waar mogelijk meegenomen in het ontwerp.

KLIK HIER voor de foto's van Wijnand Kristiaans.

Naast de kinderen waren ook alle andere betrokken partijen aanwezig. Onder anderen wethouder Pieter van Zwanenburg sprak de toegestroomde aanwezigen toe. “Dit is een geweldig moment in een proces dat wordt gekenschetst door de samenwerking tussen heel veel partijen.” Ook stond de wethouder stil bij het vele werk dat tot op heden al is verricht door de betrokkenen.”

Aansluitend aan de openingshandeling volgde voor de leerlingen van IKC Magenta en de kinderen van Stichting Kinderopvang Hof van Twente een Hof van Plastic programma. De afgelopen twee weken hebben de leerlingen zwerfplastic verzameld en dat werd op woensdag verwerkt tot pennen en materiaal voor de 3D-printer. Er werd deelgenomen aan dit programma omdat het goed aansluit bij de ‘groene droom’ van de school.

Foto: Perfect Pictures

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.