nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

open huis bij de bijen van moestuin twickel

Terug

Open huis bij de bijen van Moestuin Twickel

Op zaterdag 8 juli kan in de Moestuin van landgoed Twickel weer een kijkje worden genomen bij de bijenstal. De extra openstelling is in het kader van de Landelijke Open Imkerijdag waar Twickel ieder jaar aan deelneemt. De imker Hennie Keizers is aanwezig om te vertellen over het houden en verzorgen van bijen, en het nut van deze vrolijke zoemers.

Op 8 juli zijn er Landelijke Open Imkerijdagen waarop lokale imkers uit Nederland hun bijenstand openstellen voor het publiek. Bijenhouden is een liefhebberij waar landelijk zich zo’n 7000 à 9000 imkers mee bezighouden. Zodra de natuur in het voorjaar tot leven komt worden ook de bijen actief en is er werk aan de winkel voor de imker. Hij controleert zijn kasten met volken, vervangt deels oude ramen met raat door nieuwe en zorgt dat de bijen ruimte hebben om te groeien en honing op te slaan. In juni en eventueel augustus wordt er honing geoogst. Die is wel afhankelijk van het weer. Een goede voorjaarsopbrengst geeft ongeveer 15 kg honing per kast.

Iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van bijen is zaterdag 8 juli van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de bijenstal van Moestuin Twickel, aan de Twickelerlaan 11 in Ambt Delden. Entree gratis.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.