nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

opnieuw recordaantal deelnemers aan drie koningen winterwandeling delden

Terug

Opnieuw recordaantal deelnemers aan Drie Koningen Winterwandeling Delden

“Het leek of de ster van Bethlehem opnieuw zijn magische krachten had aangewend om de wandelaars naar de Drie Koningen Wandeling te trekken”, zo liet de PDK na afloop van de wandeling op zondag weten. In totaal waren het een kleine 2500 wandelaars, gezinnen met veel kinderen, groepen vrienden, paren en eenlingen, die de weg naar de mooie omgeving van Delden en Twickel hadden gevonden. Bijna 1000 meer dan het recordaantal van 2018.

Met de Drie Koningen, een fraai uitgedoste pony met berijdster Sophie van Groningen en de Midwinterhoorblazers van Stad en Ambt Delden in het decor slingerde de stoet zich door de bossen, over de Deldener es het vlonderpad. Onderweg konden de deelnemers zich tegoed doen aan de versnaperingen en drankjes die werden bereid door de molenaars van de Noordmolen, die ook dit jaar weer geheel belangeloos meewerkten aan dit mooie evenement. Vanaf de molen kon men dan, genietend van de prachtige omgeving, op weg naar de wagenmakerij van de Barg, waar de leden van de PDK hun beste beentje voor zetten om de wandelaars te verwennen.

De Drie Koningen deden ondertussen hun best om de ‘schatkist’ te vullen middels de verkoop van loten. Een diner voor twee, beschikbaar gesteld door Hotel Restaurant De Sevenster, ging naar de familie Oosterik in Lonneker, terwijl diverse kinderen verblijd werden meteen prachtige knuffelbeer of vos. In totaal werd er met de verkoop een bedrag van maar liefst 2600 euro opgehaald. Dit geld gaat naar een groep schoolkinderen in Migumomiri.

Foto: Rick hartgerink

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.