nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
17°
half bewolkt
17:00
17°
lichte regen
20:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

politiesteunpunt delden nu toch gesloten

Terug

Politiesteunpunt Delden nu toch gesloten

Het politiesteunpunt aan de Langestraat in Delden is met ingang van 1 januari 2018 verleden tijd. Dan loop het huurcontract van de politie met de Stichting Beheer Registergoederen af en wordt niet verlengd. Eind 2015 barstte de discussie rond de mogelijke sluiting van de politiepost al los. Toen mochten de wijkagenten vanwege het doorlopende contract nog even blijven, maar ook daar komt nu dus een einde aan.

De politie laat in de TC Tubantia weten dat de sluiting vooral een gevolg is van een andere aanpak. “Wij beseffen heel goed dat een politiebureau of steunpunt een grote symbolische waarde heeft voor een plaats, maar deze locaties passen niet meer bij onze huidige filosofie”, zo staat te lezen in het regionale medium. De politie laat verder weten dat er tegenwoordig voldoende digitale middelen beschikbaar zijn om in contact te komen met de politie, zonder een bezoek te hoeven brengen aan een fysieke locatie. Ook kunnen mensen een afspraak maken voor een bezoek aan huis.

Wijkagent Jos Olde Daalhuis liet in 2015 al weten niet blij te zijn met de sluiting. “Ondanks dat wij maar op bepaalde tijden geopend zijn, merken wij iedere week weer hoe belangrijk het steunpunt is voor de inwoners”, zo gaf hij toen aan. “Mensen kunnen hier zo naar binnenlopen en hun hart luchten, dat wordt in de toekomst lastiger.” Olde Daalhuis gaf aan bang te zijn dat dit een drempel opwerpt. “Als wijkagent is het verder van groot belang dat je weet wat er speelt in de buurt. Vanuit een andere plaats is het lastig om een vinger aan de pols te houden en problemen te signaleren.”

In overleg met de SBR hoopt de wijkagent toch nog tot een soort tussenoplossing te komen. Mogelijk kan de politie gebruik maken van een ruimte die in Stadscentrum het Parochiehuis gehuurd wordt door een andere partij.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.