nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
21°
lichte regen
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

programma open monumentendag delden 2017watertoren weer geopend

Terug

​Programma Open Monumentendag Delden 2017 - Watertoren weer geopend

Ook dit jaar is er tijdens de Open Monumentendagen (zaterdag 9 en zondag 10 september) weer van alles zien in Delden. Op het Landgoed Twickel worden net als vorig jaar op meerdere plaatsen bezichtigingen gehouden en wordt er van alles georganiseerd. Ook de Deldense kerken zijn op deze zaterdag te bezichtigen. Ook de watertoren in Delden is weer geopend, nu op zondag. Vitens had vorig jaar niet genoeg personeel om de toren te kunnen openstellen. De sluis bij Delden is dit jaar niet te bezoeken.

De Breeriet, Ambt Delden (toegang via hek aan het Bornsevoetpad)

Het 19e eeuwse landschapspark De Breeriet is alleen toegankelijk op Open Monumentendag. Het 28 hectare grote park, een ontwerp van landschapsarchitecten Zocher en Petzold, is al sinds 1895 een natuurreservaat. Eind jaren negentig van de twintigste eeuw is het park in oude glorie hersteld. Met gele pijlen is een route van ca. 2 km uitgezet en kunt u op uw gemak het park bekijken.

Openingstijden: Zaterdag 9 september, 9.00-17.00 uur

Paardenstallen en koetshuis kasteel Twickel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden

Tijdens Open Monumentendag zijn de paardenstallen en het koetshuis van kasteel Twickel te bezichtigen. Het voorplein is toegankelijk tussen 10.00 en 16.00 uur. De collectie historische rijtuigen is te bekijken. Vrijwilligers die de collectie verzorgen, zijn aanwezig om een toelichting te geven.

Openingstijden: Zaterdag 9 september, 10.00-16.00 uur

Noordmolen, Noordmolen 5, Ambt Delden

De Noordmolen is een volledig intact zijnde watermolen. De molen is tijdens Open Monumentendag geopend. De molenaars vertellen over de molen, daarnaast wordt er lijnolie geslagen en worden er films vertoond over landgoed Twickel, de flora en fauna en over Delden.

Openingstijden: Zaterdag 9 en zondag 10 september, 10.00-17.00 uur

Grote of Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3, Delden

De Grote of Oude Blasiuskerk stamt uit de 12e eeuw. Het is een Romaans bouwwerk, opgebouwd uit kalkzandsteen. De kerk, oorspronkelijk gewijd aan de Heilige Blasius, heeft een Naber orgel uit 1847. De toren is het jongste deel van de kerk, dat blijkt uit de gedenksteen aan de buitenkant.

Openingstijden: Zaterdag 9 september 10.00-16.00 uur

RK of Nieuwe Blasiuskerk, Langestraat 76, Delden

De RK of Nieuwe Blasiuskerk is in Neo-gotische stijl gebouwd en ingewijd op 31 juli 1873 door de toenmalige Aartsbisschop van Utrecht Mgr. Schaepman. De kerk, oorspronkelijk gewijd aan de heilige Blasius en de heilige Jozephus, heeft fraaie gebrandschilderde ramen, twee grote orgels en een Mariakapel.

Openingstijden: Zaterdag 9 september 10.00-16.00 uur

Twickeler Houtzaagmolen, Zaagmolenweg 1, Delden

De Twickeler Houtzaagmolen is in 1771 in opdracht van Carel George Graaf van Wassenaer Obdam gebouwd. In 1990 is de molen, na een grondige restauratie, heropend. De molen is te bezichtigen, bekijk hoe dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd.

Openingstijden: Zaterdag 9 september 11.00-16.00 uur

Watertoren, Watertorenstraat 5, Delden

Geniet van een prachtig uitzicht over Delden. De Watertoren in Delden is alleen toegankelijk tijdens Open Monumentendag. Let op, dit jaar alleen op zondag!

Openingstijden: Zondag 10 september, 10.00-17.00 uur

Museumboerderij Wendezoele, Twickelerlaan 14, Ambt Delden

In het weekend van 10 en 11 september is de museumboerderij deelnemer aan de Open Monumentendagen. De oven in het ‘kokhok’ is dan op zaterdags in gebruik. Bakker Ter Avest uit Delden komt daar broodjes bakken op traditionele wijze. De Open Monumentendagen staan dit jaar in het teken van Thema Boeren, burgers & buitenlui.

Openingstijden: Zaterdag 9 en zondag 10 september 10.30-17.00 uur

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.