nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

stembussen in delden weer geopend

Terug

Stembussen in Delden weer geopend!

Om 7.00 uur zijn in Delden de stembureaus weer geopend. Op 20 maart 2019 kunnen de inwoners hun stem uitbrengen voor het waterschapsbestuur en het provinciebestuur. Dit kan in Delden op de gebruikelijke vijf plekken: Parochiehuis, Langestraat 74, 7491 AJ, Delden, voomalig basisschool De Ranninksschool, Bernhardstraat 25, Delden, Basisschool Erve Hooyerinck, Hooijerinksplein 9, Delden, Woonzorcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden en voormalig basisschool De Toonladder, Bernhardstraat 1, Delden.


Verkiezingen Waterschapsbestuur

Water is overal om ons heen. De waterschappen houden al dat water op peil, beschermen het land tegen hoog water en maken ons afvalwater schoon. Eens in de vier jaar worden er waterschapsverkiezingen gehouden. Er wordt dan een nieuw waterschapsbestuur gekozen. Net als bij alle andere verkiezingen in Nederland krijgen alle inwoners van het waterschapsgebied boven de 18 jaar een oproep om te gaan stemmen. Kijk voor meer informatie op: www.vechtstromen.nl of www.wrij.nl.


Verkiezingen Provinciale Staten

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten worden de leden van de Provinciale Staten gekozen. Nederland telt in totaal 12 provincies. De gekozen leden van Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers. Zij vormen het parlement van de provincie.

Provinciale staten bepaalt het beleid op gebied van infrastructuur (bijvoorbeeld waar wegen worden aangelegd of scholen of ziekenhuizen moeten komen). De provincie gaat ook over openbaar vervoer, nieuwe banen, sport, milieu en cultuur.

Ook kijkt provinciale staten of gemeenten en waterschappen hun werk wel goed doen. Provinciale staten van alle provincies stemmen voor de Eerste Kamer. De Eerste Kamer controleert de regering en neemt nieuwe wetten aan. Kijk voor meer informatie op www.elkestemtelt.nl.


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.