nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda in gesprek met scholen motie ikc delden in de ijskast

Terug

PvdA in gesprek met scholen, motie IKC Delden in de ijskast

De motie van de PvdA Hof van Twente waarin de partij aandringt op een onderzoek naar de spreiding van leerlingen en de verkeersveiligheid bij het nieuwe IKC in Delden, gaat voorlopig in de ijskast. De sociaaldemocraten zochten tijdens de raadsvergadering op dinsdag steun van de andere partijen voor een onderzoek, maar deze kwam er niet. In plaats daarvan gaat de partij eerst in gesprek met de schoolbesturen om duidelijkheid te krijgen over de manier waarop de thema’s worden meegenomen in de plannen.

De motie had mogelijk helemaal van tafel gekund als de PvdA op maandagavond aanwezig was geweest bij de speciaal ingelaste informatiebijeenkomst van de scholen, zo meldt de TC Tubantia. Opvallend genoeg kreeg de partij geen uitnodiging. Een fout in het emailbestand bleek aan het misverstand vooraf te zijn gegaan. Fractievoorzitter Fred Rijkens zegt de wenkbrauwen wel even te hebben gefronst toen hij hoorde van de bijeenkomst. “Het is ook erg uitzonderlijk dat raadsleden, collegeleden alsook ambtenaren voor zo iets worden uitgenodigd. Achteraf moest ik er wel om lachen. Het heeft iets absurds dat iedereen zit te praten over iets wat jouw partij juist heeft aangekaart terwijl nu antwoorden zijn gegeven aan raadsleden die die vragen helemaal niet hadden. Maar zulke dingen gebeuren.” Wel betreurt Rijkens dat de vragen aan het college nu blijven staan, terwijl ze mogelijk op de bijeenkomst beantwoord hadden kunnen worden.

Partijen die wel bij de bijeenkomst waren, maken zich weinig zorgen over de verkeersveiligheid en de spreiding van de leerlingen. CDA Fractievoorzitter Yvonne Nijhof in de Tubantia: “Tijdens de bijeenkomst hebben wij veel duidelijkheid gekregen over de thema’s. Daar is heel helder en duidelijk uitgelegd waarom de keuze is gemaakt voor deze locatie. Ik vermoed dat de PvdA hier ook heel ander tegen aan gekeken had als ze zelf ook aanwezig waren geweest.” Nijhof gaf verder aan dat de gekozen locatie een uitwerking is van de scholenvisie die uitvoerig in de raad besproken is.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.