nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pvda ziet opzet nieuwe omroep niet zitten en wil rol voor lokale nieuwswebsites

Terug

PvdA ziet opzet nieuwe omroep niet zitten en wil rol voor lokale nieuwswebsites

De Partij van de Arbeid wil uitstel van het besluit om op 1 januari te gaan werken met een nieuwe omroep voor 4 gemeenten, dat schrijf de partij in een persbericht. Volgens de PvdA worden de gemeenteraad ende luisteraars veel te laat bij het project betrokken. “Over drie maanden moet de nieuwe omroep van start gaan terwijl wij als Raad nog nauwelijks weten wat de bedoeling”, zo stelt fractievoorzitter Fred Rijkens. “Mijn fractie ziet de huidige plannen absoluut niet zitten.” Het is de bedoeling dat Hofstreek FM opgaat in de nieuwe organisatie met de hoofdzetel in Nijverdal. Dit zou de gemeente jaarlijks zo’n 50.000 euro kosten. Dat is 35.000 euro meer dan de huidige kosten voor Hofstreek FM.

De PvdA is ook kritisch op het gegeven dat de lokale websites in de gemeente, zoals Nieuwsuitdelden.nl en Maarkelsnieuws.nl, niet bij de plannen betrokken worden. “Deze websites vervullen een enorm belangrijke rol bij het informeren van de inwoners van onze dorpen en stadjes. Wij zijn tegen de geplande centralisatie met overkoepelend bestuur en beroepskrachten. Mijn fractie ziet veel liever dat de lokale omroepen meer slagkracht krijgen en als daarvoor meer samenwerking moet ontstaan is dat wat ons betreft prima. Wij willen echter niet dat deze nieuwe omroep gaat concurreren met de websites die we nu in de gemeente hebben. Die voldoen uitstekend.”

De plannen voor een nieuwe omroep komen niet uit de lucht vallen. De Rijksoverheid verplicht de gemeenten namelijk min of meer om zo te gaan werken. Daarbij moeten die gemeenten ook fors meer betalen. Rijkens: “Wij zijn daartoe bereid. Door fors te investeren kan de kwaliteit van onze lokale omroep zeker omhoog maar dat zou ook gebeuren als we direct extra geld aan ze zouden geven. Samenwerking is wat ons betreft prima en mogelijk noodzakelijk, maar dan alleen maar als een soort facilitair bedrijf waardoor de vier aangesloten omroepen en de lokale websites sterker worden.”

Als de vier omroepen hun plannen niet even in de ijskast zetten voorziet de PvdA grote problemen. “Tijdens een vorige week gehouden informatieve raadsvergadering reageerden de meeste raadsleden behoorlijk negatief op de gepresenteerde plannen. We hebben meer tijd nodig om lokaal met luisteraars en de lokale websites en de vrijwilligersin gesprek te gaan hoe we lokaal de zaak kunnen versterken door bovenlokaal samen te werken. Andersom gaat het niet werken.”

advertenties

25 sep 2018

“Gaat deze nieuwe omroep concurrentie aan met Omroep Oost ?
Nieuws uit Delden volstaat naar mijn mening. ”

B.J.E. Naafs 25-09-2018 @ 13:41 | 0 | rapporteer

Reageren

25 sep 2018

“De nieuwszender gaat naar Nijverdal? €35,000,- meer betalen voor een zender wat zijn luisterdichtheid nog niet heeft bewezen. Is er onderzoek gedaan naar de vraag en de haalbaarheid? Sinds dat hofstadradio er is ipv Twickelstad is de luisterdichtheid mijns inziens in Delden wel heel erg dun te noemen.”

Toon Nijland 25-09-2018 @ 16:34 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.