nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rechter vernietigt vergunning caravanhandel plubo aan de strookappe

Terug

Rechter vernietigt vergunning Caravanhandel Plubo aan de Strookappe

De Rechtbank Overijssel heeft vorige week de omgevingsvergunning voor het wijzigen van het gebruik voor het stallen/opslaan van caravans in een bedrijfshal vernietigd. Het gaat om Plubo Caravans, een onderneming die zich toelegt op het inkopen en verkopen van toercaravans aan de Strookappe.

Op de zitting bij de rechter heeft de gemeente het standpunt ingenomen, dat het stallen van maximaal 10 caravans en het uitoefenen van een beroep aan huis geen afbreuk zou doen aan de woonomgeving. De rechter ging daar niet in mee. Volgens de rechtbank is de vestiging van Plubo in strijd met het gemeentelijke beleid, dat is gericht op verplaatsing van bedrijven naar elders en het tegengaan van nieuwvestiging in woonomgevingen. De omgeving Strookappe, Sportlaan, Peppelaar en Vossenbrinkweg is een woonomgeving.

Het besluit is volgens de rechter ook voor wat betreft het aspect verkeer en verkeersveiligheid, maar ook ten aanzien van geluidhinder en lichthinder onzorgvuldig voorbereid en gebrekkig gemotiveerd. Zo brandt er ook in de nacht licht op het terrein.

De rechter draagt het college van B&W op een nieuw besluit te nemen waarin alle tekortkomingen in de besluitvorming hersteld worden. Of de uitspraak ertoe leidt dat Plubo daadwerkelijk vertrekt, bijvoorbeeld naar een industrieterrein, is op dit moment onbekend. Lees de uitspraak van de rechter hier.

De gemeente Hof van Twente laat weten kennis te hebben genomen van de uitspraak en de situatie voor te leggen aan de juridische experts. Verder wil de gemeente geen mededelingen doen over de zaak.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.