nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rechtzaak dreigt inzake invulling benedenverdieping voormalig rabopand

Terug

Rechtzaak dreigt inzake invulling benedenverdieping voormalig Rabo-pand

De inwoners van Delden vroegen zich de afgelopen tijd al af waarom er na de ambitieuze plannen voor het voormalige Rabo-kantoor in Delden, nog altijd geen invulling is voor het grootste deel van de benedenverdieping. Daar blijkt nu een flink meningsverschil tussen de betrokken partijen aan ten grondslag te liggen. Onderzoeksjournalist Rob Vorkink laat op zijn Facebookpagina weten dat er op dinsdag zelfs een getuigenverhoor is geweest in de rechtbank in Almelo.

De discussie gaat over de vraag of er wel of geen overeenkomst is tussen projectontwikkelaar Eric Nijkamp en Jos Eeltink. Nijkamp kocht het pand begin dit jaar van de Rabobank en wilde op de bovenverdiepingen 12 appartementen realiseren. De begane grond van het gebouw moest een winkel worden en samen met een deel van de parkeergarage worden verkocht. Eeltink was vanaf de start geïnteresseerd in de benedenverdieping met als doel daar een fietsenzaak onder te brengen.

Vorkink beschrijft op zijn pagina hoe Nijkamp ontkent dat er sprake is van een overeenkomst. Deze zou er volgens Eeltink wel degelijk zijn, zij het een mondelinge. Vorkink beschrijft dat er tijdens het verhoor zelfs werd benoemd dat er getoost in een café in Oldenzaal. "Toen de vastgoedhandelaar ontdekte dat 12 appartementen niet haalbaar waren boven de begane grond waar een fietsenwinkel zou moeten komen, haakte hij af. Immers minder inkomsten, zo denkt Eeltink." Nijkamp bestrijdt die lezing en geeft aan dat er geen deal is.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak een vervolg krijgt.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.