nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

college houdt voorlopig vast aan starterswoningen in rabopand delden

Terug

College houdt voorlopig vast aan starterswoningen in Rabo-pand Delden

Het college ziet vooralsnog geen aanleiding om af te wijken van het gestelde uitgangspunt dat de woningen in het voormalige Rabo-pand in Delden beschikbaar komen voor starters. Dat laten burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van schriftelijke vragen die onlangs werden gesteld door het CDA.

Het college geeft wel aan dat de projectontwikkelaar reeds contact heeft gezocht met de gemeente om te verkennen of er mogelijkheden zijn om de woningen voor een bredere doelgroep beschikbaar te stellen. Een gewijzigde aanvraag is echter niet ontvangen. “De aanvraag voorziet in commerciële ruimten op de begane grond en 12 appartementen op de eerste en tweede verdieping. De aanvrager heeft het plan tevens neergelegd bij de beoogde koper (Wonen Delden). Hieruit is gebleken dat de ruimten op de tweede verdieping niet aansluiten bij de beoogde doelgroepen. De vrije hoogte op de tweede verdieping is te beperkt om als verblijfsruimten te kunnen worden aangemerkt. De aanvrager heeft tot op heden nog geen gewijzigde aanvraag ingediend.”

Het CDA vroeg het college tevens over de situatie met betrekking tot de invulling van de benedenverdieping. "Het college is niet op de hoogte van mogelijke initiatieven op de benedenverdieping. Wel zijn we bereid om actief mee te denken om de benedenverdieping goed in te vullen. We gaan graag het gesprek aan met de eigenaar om te kijken of we ze kunnen helpen met een passende invulling.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.