nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

scholieren ikc magenta plaatsten borden tegen hondenpoep

Terug

Scholieren IKC Magenta plaatsten borden tegen hondenpoep

De kinderraad van IKC Magenta heeft afgelopen week borden geplaatst op de grasstrook achter de voormalige Ranninkschool. De borden moeten hondeneigenaren er op wijzen dat er kinderen spelen op het terrein en dat ze de uitwerpselen van hun viervoeters moeten opruimen.

De kinderen van de bovenbouw van IKC Magenta voetballen geregeld op de groenstrook omdat de ruimte op de speelplaats beperkt is. Vaker wel dan niet worden ze hier echter geconfronteerd met hondenpoep. “Bij de gemeente kwam het verzoek binnen om borden te plaatsten langs het wandel- en fietspad”, vertelt wijkbeheerder Johan Vruwink. “Omdat er dezelfde problematiek op veel plaatsen in de gemeente is, kunnen we daar echter niet aan beginnen.”

De gemeente besloot wel medewerking te verlenen aan het idee van de kinderraad om zelf borden te ontwerpen en te plaatsten. Een aantal scholieren ging aan de slag met pen en papier en van de ontwerpen werden er twee uitgekozen. Deze werden met behulp van Gildebor geplaatst op de groenstrook.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.