nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sp wil dat gemeente bemiddelt in conflict camping westerholt

Terug

SP wil dat gemeente bemiddelt in conflict Camping Westerholt

Standplaatshouders komen bij elkaar

De SP-fractie in de Hof van Twente wil voorkomen dat er een juridische strijd ontstaat tussen de standplaatshouders van Camping Westerholt en de stichting Twickel. De partij wil van het college weten of ze, bijvoorbeeld in het kader van de Hoffelijke aanpak, een preventieve en faciliterende rol kan spelen om zo tot een oplossing te komen. Ook wil de partij weten of het wijzigen van de huidige campingbestemming in een bestemming (kleinschalig) bungalowpark in het “hogere segment” in het recreatieplan gemeente past. Verder wil de SP graag antwoord op de vraag of door deze wijziging de toeristische ambities van Hof van Twente meer of minder kunnen worden gerealiseerd.

“Onlangs heeft Stichting Twickel Camping Westerholt in Delden aangekocht. Echter de camping, totaal 260 kampeerplaatsen, wordt niet voortgezet, het wordt een kleinschalig bungalowpark in het ‘hogere segment’. De bewoners van de camping zijn teleurgesteld en verliezen hun tweede thuis: de saamhorigheid, het gemeenschapsgevoel, de manier van leven en de investering.”

“Hoe gaat het verder? Bewoners hebben voor 2019 al borg en (deels) staangeld betaald voor het ontspannen recreëren tot eind dit jaar. Door het gedwongen vertrek wordt de sfeer geheel negatief bepaald. Het moeten organiseren van de gedwongen afbraak /afvoer caravan (organisatorisch en financieel) betekent een flinke domper. Deze bedrijfssluiting geeft niet automatisch een schadeloosstelling (veel kampeerders kunnen de kosten niet dragen), maar de rechter wijst vaak toch toe, op basis van redelijkheid en billijkheid. De bewoners willen een fijn seizoen en een schaderegeling. Hierbij is het ondenkbaar dat recreanten tussen de gesloopte caravans, uitgebrande caravans en verbolgen mensen het laatste seizoen doorbrengen.”

Standplaatshouders komen bij elkaar

Op zaterdag is op het voetbalveld bij Camping Westerholt een bijeenkomst gehouden tussen de standplaatshouders. Zo’n 150 gasten met aanhang kwamen lang om samen met het actiecomité een gewenste oplossing te vinden voor de situatie. Er werd onder andere gesproken over de vergoeding van 500 euro die Twickel wil geven aan de mensen als ze voor 15 september vertrekken. Dat moet dan wel collectief gebeuren. Ook dat was onderwerp van discussie. De bewoners willen dat de regeling ook geldt als een bepaald percentage van de standplaatshouders zich aan de overeenkomst houdt. Komende week volgt weer een gesprek met Twickel.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.