nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

stadspomp op de markt verkozen tot pronkstuk van delden

Terug

Stadspomp op de Markt verkozen tot ‘Pronkstuk van Delden’

De stadspomp op de Markt in het centrum van Delden is verkozen tot het 'Pronkstuk van Stad en Ambt Delden'. Tijdens de finale op woensdagavond 28 november kreeg het monument meer dan de de helft van de stemmen van de ruim 80 aanwezigen. De verkiezing van het Pronkstuk van Stad en Ambt Delden is een initiatief van het Twents Streekarchief in Delden en de Vereniging Heemkunde Ambt Delden.

De afgelopen maanden kon er al gestemd worden op in totaal 49 objecten in zeven categorieën. Die lijst werd voor de finale op basis van de stemmen teruggebracht naar zeven finalisten. Elk object werd op woensdagavond gepresenteerd en verdedigd door een ambassadeur. Hierna konden de aanwezigen op een briefje hun voorkeur aangeven.

Met 42 stemmen werd de stadspomp tot winnaar uitgeroepen. De tweede plek was voor de Akte van aankoop van Twickel uit 1347. Het brons moet worden gedeeld door de grafstenen op de Joodse Begraafplaats en de poortersklok in de Oude Blasius. Ook op de vijfde plek eindigden twee objecten: het schilderij Gezicht op Delden van Johan Völkers en de serie foto's uit de Beeldbank van het Twents Streekarchief. Plek 7 was tot slot voor het Naber-orgel in de Oude Blasiuskerk.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.