nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

streekarchief wil collectie uitbreiden met kiekjesdag

Terug

Streekarchief wil fotocollectie uitbreiden met ‘kiekjesdag’

Het Twents Streekarchief in Delden houdt in samenwerking met Heemkunde vereniging Ambt Delden op zaterdag 25 maart van 11.00 uur tot 13.30 uur weer een ‘kiekjesdag’ in de bibliotheek in de Stadshagen in Delden. Stad- en streekgenoten worden van harte uitgenodigd om op deze dag een bezoek te brengen aan het Streekarchief en dan in het bijzonder aan de afdeling Beeldbank. “Met deze fotodag hoopt het archief zowel mensen te helpen als ook de eigen fotocollectie aan te vullen.”

Aan de belangstellenden wordt gevraagd om oude foto’s van Delden en uit Delden mee te nemen naar de Stadshagen. Een aantal reeds vanaf hun jeugd in deze stad woonachtige Deldenaren, is aanwezig om eventueel ontbrekende namen in te vullen of om te helpen de juiste locatie van de foto aan te geven. Wanneer een foto ook interessant is voor het archief, wordt gevraagd of deze opgenomen mag worden als kopie. “Daarmee blijft de foto bewaard voor een groot publiek, terwijl de eigenaar deze niet hoeft af te staan.”

Zo hoopt het archief mensen te helpen en tegelijk zijn eigen collectie aan te vullen. “Op de website www.tsa-delden.nl of www.dehofmarken.nl zijn via de Beeldbank al vele honderden foto’s te bekijken. Vrijwilligers zijn al langer bezig om foto’s in te delen, van tekst te voorzien en het aantal foto’s op de Beeldbank uit te breiden. Inwoners kunnen daaraan een steentje bijdragen door hun foto’s te laten zien of zich als vrijwilliger te melden. Het Streekarchief is ook sterk geïnteresseerd in oude films over Delden.”

In het archief zijn ’s morgens verder medewerkers aanwezig die de bezoekers zullen informeren over de goede mogelijkheden die het Streekarchief biedt voor historisch beeldmateriaal, maar ook voor de Twentse genealoog. “Bezoekers kunnen zich verder laten informeren over stamboomonderzoek en de inhoud van onze catalogus en/of periodieken. De fotodag is dus niet alleen interessant voor Deldenaren met foto’s maar ook voor genealogen- historisch geïnteresseerden en bezitters van historisch beeldmateriaal”, zo geven de medewerkers aan. “Van groot belang is dat al weer enige tijd ook de bestanden van Heemkunde Ambt Delden een plek hebben gevonden in het Streekarchief. Mede hierdoor is het archief ook voor de amateur historicus van groter belang geworden. Met name de bronnen van het boerderij-onderzoek van de afgelopen jaren zijn hiermee voor een groter publiek toegankelijk geworden.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.