nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

stuurgroep blijft positief over plannen sportpark de mors na publicatie kadernota

Terug

Stuurgroep blijft positief over plannen Sportpark De Mors na publicatie kadernota

Stuurgroep De Mors laat in een reactie op de kadernota (klik) weten blij te zijn met het voorbereidingskrediet van 50.000 euro voor onderzoek naar de verkeerssituatie, ondersteuning in de verkenningsfase en communicatie en participatie, maar maakt zich ook zorgen over het ‘on hold’ zetten van de uitvoering van de plannen. “Het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet laat ons zien dat we serieus genomen worden. Maar het is ons niet duidelijk wat het parkeren van de plannen precies inhoudt. Als er volgend jaar bijvoorbeeld een reële kans bestaat dat Sportpark de Mors wel wordt opgenomen in de kadernota, dan moeten we kijken hoe we ons in de tussenliggende periode kunnen voorbereiden. Er is natuurlijk nog voldoende werk aan de winkel.”

De groep benadrukt echter dat niets onbeperkt houdbaar is in de ijskast. “Als het nog jaren duurt voordat we aan bod komen dat is het te laat. Dit is een plan wat zo snel mogelijk gerealiseerd moet worden omwille van alle betrokken partijen. Kijk bijvoorbeeld naar de Deldense Handbalvereniging die door capaciteitsgebrek in de zaal in de problemen komt of naar Devoc dat al jaren tegen haar grenzen stoot in sporthal De Reiger. SV Delden heeft verder een structureel tekort aan kleedkamers en Zwart Wit is in de hele regio de enige club zonder kunstgrasveld.” Ook voor de gemeente en de gemeenschap is snel handelen volgens de stuurgroep gewenst. “Iedere euro die nu nog wordt gestoken in faciliteiten zonder toekomst is er een teveel. Laten we investeren in Sportpark De Mors en er zo voor zorgen de jeugd van morgen keuze heeft uit een divers aanbod op het gebied van sport in Delden.”

De Morsgroep hoopt de gemeenteraad tijdens de komende twee vergaderingen over de kadernota op 20 juni en 11 juli te kunnen overtuigen van de urgentie van de plannen. Tijdens de raadsvergadering van 30 mei heeft de stuurgroep haar plannen voor een multifunctioneel sportaccommodatie aan de Mors al gepresenteerd aan de lokale politiek.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.