nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

traditioneel paasvuur voor inwoners delden en omgeving op twickel

Terug

Traditioneel paasvuur voor inwoners Delden en omgeving op Twickel

Paasvuur en fakkeloptocht Esbrook

Op het landgoed Twickel, tegenover het kasteel Twickel, wordt al jaren op eerste paasdag het paasvuur ontstoken. Ook dit jaar wordt de boake iets na 20.00 uur in lichterlaaie gezet. In vergelijking tot de paasvuren in de omgeving betreft het een klein vuur dat vooral is bedoeld voor de inwoners uit de directe omgeving. Het vuur in Twickel kan altijd rekenen op veel belangstelling uit Delden en omgeving. Ieder jaar nemen honderden mensen uit Delden en omgeving een kijkje aan de Twickelerlaan.

Voorafgaand mogen de Deldense kinderen om 20.00 uur weer paaseieren zoeken tegenover het kasteel. Naast verschillende chocolade eieren wordt er ook weer een gouden ei verstopt. De basisscholier die dit ei vindt, krijgt de eer het vuur te ontsteken.

Paasvuur en fakkeloptocht Esbrook

Net als voorgaande jaren is er ook weer een paasvuur in Deldenerbroek. En ook weer aan de Kappelhofsweg, maar niet op de plek wat de inwoners gewend zijn. De boake is iets verschoven richting manege de Hoffmeijer, op het land van de familie Truitman.

De fakkeloptocht mag natuurlijk ook niet ontbreken. “We vertrekken dit jaar vanaf manege de Hoffmeijer aan de Hofmeijerweg 10. De verkoop van fakkels en lampionnen start om 20.00 uur en een half uur later vertrekken we in een lange stoet richting de boake. Fakkels kosten 3 euro en lampionnetjes 2 euro per stuk.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.