nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

tuinseizoen twickel van start op tweede paasdag

Terug

Tuinseizoen Twickel van start op Tweede Paasdag

De lente van 2018 heeft voorlopig nog geen onuitwisbare indruk gemaakt, maar toch gaat het tuinseizoen van Twickel gewoon van start van start. Op maandag 2 april (tweede paasdag) openen de tuinen en het park de poorten tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Tuinbaas Hans Hondebrink wijst erop dat het publiek geen fris groene, volop bloeiende voorjaarstuin moet verwachten. “Want de natuur loopt twee tot drie weken achter, het is te koud geweest en bomen en heesters zijn nog niet uitgelopen. De koppen van 3000 gepote tulpen steken maar net boven de grond uit.”

Toch is er al voldoende te zien en te beleven achter de herkenbare gietijzeren hekwerken. “Na afgelopen woensdag ziet de formele tuin er al wel veel fleuriger uit. Zonder de hulp van de tuinvrijwilligers was dat echter niet gelukt. Het helpen met het inplanten van tweejarigen in de bloemperken voor de Oranjerie is een jaarlijks ritueel. Op woensdag zijn in de regen in totaal 1000 violen en 4000 vergeetmenietjes geplant.”

Naast de bloemen en planten zijn de tuinen ook voor bezoekers met interesse in tuinarchitectuur interessant om te zien. “Heldere structuren en zichtlijnen, markante bomen. Er is te zien hoe je een tuin inricht zodat deze ook in de winter boeiend is.” Tevens zijn ook de landgoedwinkel en de Oranjerie te zien in werking. “De deuren en ramen van de Oranjerie staan open voor frisse lucht en de citrusbomen en kuipplanten vangen de eerste zonnestralen. Na IJsheiligen gaan deze naar buiten.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.