nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

twentse brocante fair goed bezocht fotos online

Terug

Twentse Brocante Fair goed bezocht – Foto’s online!

Op zondag 11 juni is in het centrum van Delden alweer de negende editie gehouden van de Twentse Brocante Fair. Dit jaar werd het evenement vanwege Pinksteren niet op de eerste zondag van de maand gehouden, maar op de tweede. Het leidde bij sommige mensen tot wat verwarring en de organisatie hield dan ook rekening met wat minder bezoekers. Dat bleek uiteindelijk erg mee te vallen. Anne-Marie Rosendal: “Vorig jaar was het vanwege de warmte wat minder druk, maar in 2015 kwamen er zo’n 10.000 mensen naar Delden. Het is altijd lastig inschatten, maar ik denk dat we ook nu redelijk bij dat aantal in de buurt kwamen. Rond 14.00 was het echt gezellig druk in het centrum.”

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur stonden er zo’n 80 kraampjes met brocante, antiek en andere curiosa opgesteld aan de Langestraat, Marktstraat, Achter de Kerk, Noordwal en Kerkstraat. Verder openden de ondernemers de winkels, is er livemuziek, waren er kinderactiviteiten, taxeerde antiquair Mark Kuipers de gekochte waren en kon er op het Ressingplein wat gegeten en gedronken worden. De organisatie had dit jaar voor het thema ‘Frankrijk’ gekozen en bracht zelfs de Eiffeltoren naar Delden.

De reacties op het thema, maar ook op de fair in het algemeen waren erg positief. “We hebben weer veel blije gezichten gezien. De meeste bezoekers kwamen van buitenaf, maar ook de Deldenaren waren goed vertegenwoordigd. De standhouders waren verder erg tevreden en hebben goed verkocht. En natuurlijk hadden we geluk met de weersomstandigheden. We kijken met een goed gevoel terug op de Brocatie Fair.”

Volgend jaar zal het evenement gewoon weer op de eerste zondag van juni gehouden worden. De kans is groot dat dan ook het thema Frankrijk weer terugkeert. “We hadden voor dit jaar al een aantal leuke ideeën, die door omstandigheden niet uit de verf kwamen. Hopelijk lukt dat volgend jaar wel en kunnen we de markt nog aantrekkelijker maken.”

Klik hier om de foto's van Wijnand Kristiaans te bekijken.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.