nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

twickel legt laatste hand aan herstelwerk rondom kasteel

Terug

Twickel legt laatste hand aan herstelwerk rondom kasteel

Na een periode van relatieve rust gaat de Stichting Twickel de komende weken verder met allerlei werkzaamheden in het zogeheten ‘overpark’. Het meest in het oog springend zijn de plaatsing van de Marktstraatbrug, de verjonging van de bomen achter de werkplaatsen, en de herinrichting van het Kreeftengat. Als deze werken zijn gedaan, dan is Twickel klaar met uitvoering van het masterplan dat landschapsarchitect Michael van Gessel in 1999 maakte om het landschapsbeeld rondom kasteel Twickel te herstellen.

Marktstraatbrug

De Marktstraatbrug is inmiddels gereed en medewerkers van de firma Gerwers bereiden momenteel de fundamenten voor (zie foto’s). In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart wordt de voetgangersbrug over de rondweg geplaatst. Daarna worden de paden er naar toe gerealiseerd en de route van de populaire wandeling ‘Umfassungsweg’ aangepast. Deze loopt nu nog over het tijdelijke voetpad langs de rondweg en zal na opening van de Markstraatbrug door de kern van Delden naar het station voeren, vervolgens via de Nieuwe Weg, de brug over naar de Twickelerlaan, om daar zijn oude vertrouwde route te vervolgen.

Bomen Bornsevoetpad

Tijdens de inspectie van de bomen langs het Bornsevoetpad achter de werkplaatsen is gebleken dat deze eiken erg slecht zijn geworden. Zo slecht, dat Twickel niet kan instaan voor de veiligheid en heeft besloten tot de verjonging van deze in 1826 geplante bomen. Medio maart worden de eiken gekapt. De herplant vindt plaats conform het ontwerpplan van Michael van Gessel, namelijk in een vrij verband en niet als een strakke laanbeplanting met vaste onderlinge afstanden.

Kreeftegat

Medio maart worden de bruggetjes bij het Kreeftengat vervangen. Direct daarna worden de waterpartijen en taluds hersteld, evenals de begroeiing door aanplant van een forse hoeveelheid bomen. Niet uitsluitend eiken en beuken, maar een rijk sortiment met onder andere paardenkastanje, moerascypres en water tupelo (Nyssa aquatica).

Carelshaven

Ondertussen werkt Twickel aan plannen voor het terugbrengen van een ‘haven’ bij Carelshaven in de vorm van een vijver aan de noordkant van de weg. Daarbij wordt ook gekeken naar het tracé van de ‘Umfassungsweg’. Veel wandelaars vinden het wandelen langs de provinciale weg N346 minder aantrekkelijk. In overleg met de wegbeheerder wordt gezocht naar een boeiender invulling van dit stukje ‘Umfassingsweg’.

Foto’s van onder anderen Henk Rosendal

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.