nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

jan ter avest bezig aan laatste jaar als raadslid

Terug

Jan ter Avest bezig aan laatste jaar als raadslid

PvdA-raadslid Jan ter Avest is bezig aan zijn laatste volle jaar als raadslid. De Deldenaar geeft aan dat het ‘een keer goed is geweest’ en dat hij de weg vrijmaakt voor jongere kandidaten. Ook Nel Hilbrink (Markelo), Roel Bergman (Goor) laten in de TC Tubantia weten volgend jaar niet terug te keren voor de PvdA in de gemeenteraad. In 2018 staan nieuwe verkiezingen op de agenda.

“Ik heb in totaal vier raadperiodes meegemaakt als raadslid”, zo vertelt Ter Avest. “De laatste periode in Delden, en drie termijnen in de Hof van Twente. Tijdens de vorige verkiezingen heb ik al getwijfeld of ik mij kandidaat zou stellen. De heb ik toen toch gedaan, maar nu is het goed geweest. Ik ben nu 69 jaar en geef het stokje door aan een jongere kandidaat.” Wie dat zou moeten zijn is nog niet duidelijk. “Als PvdA zijn wij momenteel op zoek naar kandidaten. Dat kunnen mensen zijn die al lid zijn van de partij, maar ook mensen van buitenaf.”

Overige raadsleden uit Delden:

Momenteel zijn maar liefst 9 van de 25 raadsleden afkomstig uit Delden. Een rondje langs de velden leert dat het merendeel zich ook volgend jaar weer kandidaat zal stellen. In het geval van Theo Reijnders (VVD), Coby Titshof (Gemeente Belangen), Andre de Visser (D66), en Herman Kalter (fractievoorzitter SP) is dat zeker het geval. Het CDA laat weten dat het nog niet duidelijk is of de huidige drie raadsleden uit Delden (Yvonne Nijhof-Sander, Paul Gerritsjans en Arjan Mulder) ook volgend jaar kandidaat zijn.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.