nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

uitvoering nieuwe eschmolen delden versobert om kansen te vergroten

Terug

Uitvoering nieuwe Eschmolen Delden versoberd om kansen op herbouw te vergroten

De Stichting Eschmolen heeft onlangs besloten het ontwerp van de nieuw te bouwen Eschmolen te versoberen. Door de ontvangstruimte onder de molen kleiner en eenvoudiger uit te voeren en in te richten wordt een bedrag van 580.000 euro bespaard. Hierdoor nemen de kansen op realisering van de herbouw van de molen aanmerkelijk toe. De totale investering bedraagt nu ruim 1.3 miljoen euro.

Bezoek aan molens

De stichting kwam tot de aanpassing na gesprekken met de initiatiefnemers van vergelijkbare projecten. “In de afgelopen maanden hebben bestuursleden van onze Stichting een aantal nieuwgebouwde molens bezocht om een inzicht te krijgen in wat er zoal komt kijken bij de herbouw.” Onder andere molen De Windhond in Soest, De Koe in Ermelo, Windlust in Burum en de Puurveense molen in Kootwijkerbroek kregen Deldens bezoek. “Overal werden we gastvrij ontvangen en uitvoerig geïnformeerd over wat er allemaal op je pad komt bij de plannen om een verloren gegane molen te herbouwen. De meest genoemde woorden waren: draagkracht, enthousiasme, geduld en doorzettingsvermogen. Onze gesprekken en verkregen informatie hebben er verder toe geleid dat wij een nieuwe, verlaagde financiële begroting hebben gemaakt.”

Informatieavond

Tijdens een informatieavond bij ’t Hoogspel in oktober worden de aanpassingen en de vorderingen van den plannen toegelicht. Dan zal ook de uitgave van een nieuw Sponsorboek worden gepresenteerd en wordt Jacques Troch voorgesteld als nieuw lid van het Comité van Aanbeveling.

Alle hulp welkom

De stichting laat weten dat versterking ook op andere vlakken welkom is. “We komen nu in een fase waarin we als bestuur niet alles alleen kunnen doen. Iedereen die evenals wij enthousiast is over het herbouwen van de molen roepen we daarom op om zich te melden bij een van de bestuursleden. In gezamenlijk overleg kunnen we dan bezien hoe u de realisatie van de molen dichterbij kunt brengen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.