nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update fotos opening voetgangersbrug christian zu castel online

Terug

Update: Foto's opening voetgangersbrug ‘Christian zu Castel’ online!

De nieuwe brug over de rondweg bij Delden is op donderdagmiddag officieel geopend. Roline Castell onthulde op de locatie een bord met daarop de nieuwe naam van de brug. De verbinding tussen Delden en Twickel werd tot op heden de ‘Marktstraatbrug’ genoemd. Dit was echter slechts een werknaam, zo liet burgemeester Ellen Nauta weten voorafgaand aan de officiële handeling. Vanaf donderdag heet de stalen constructie de: Christian zu Castell-brug.

Ellen Nauta: “De historische verbinding tussen stad en land die we met de brug nieuw leven inblazen, is ook in onze tijd nog steeds waardevol. Iemand die altijd vol overtuiging en plezier aan deze verbinding heeft gewerkt is de vorige bewoner van Twickel; Christian graf zu Castell-Rüdenhausen. Helaas in 2010 veel te jong overleden heeft hij de uitvoering van het Pact van Twickel amper meegemaakt, en heeft hij ook de twee bruggen over de Rondweg nooit kunnen aanschouwen. Omdat zijn inzet en aandacht voor de goede relatie tussen Twickel en Delden van grote waarde zijn geweest, vinden wij het gepast om deze nieuwe brug naar hem te vernoemen.”

Klik hier voor de fotoreportage van Wijnand Kristiaans

advertenties

14 apr 2017

“Men doet alsof de brug Twickel met Delden verbindt. De kloof tussen Twickel en de bewoners van Delden is hierdoor echter alleen maar groter geworden.”

GJ 14-04-2017 @ 09:47 | 0 | rapporteer

Reageren

18 apr 2017

“Waarom zo negatief, dit is een extraatje voor Delden.
Ik zie deze brug alleen als toevoeging, prachtig om te zien en voor het toerisme alleen een toevoeging

CS 18-04-2017 @ 19:57 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.