nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

veel interesse inwoners delden voor kranslegging en dodenherdenking

Terug

Veel interesse inwoners Delden voor kranslegging en dodenherdenking

De Nationale Dodenherdenking is op vrijdag 4 mei is in Delden onder grote belangstelling gehouden. Veel inwoners kwamen af op de kranslegging op de RK Begraafplaats en de herdenking op de algemene begraafplaats. Ook liepen er meer mensen mee in de wandeltocht tussen beide rustplaatsen dan de afgelopen jaren.

De Oranjevereniging Delden en Omgeving had zoals ieder jaar de organisatie van de herdenking in handen. “Het is ons ook opgevallen dat er veel mensen waren. Zowel bij de bloemlegging op de RK-begraafplaats alsook bij de herdenking op de algemene begraafplaats was er ruime belangstelling. Opvallend was de aanwezigheid van een grote groep kinderen van de scouting. Het ceremonieel verliep correct tot onze tevredenheid.” Namens de gemeente sprak de wethouder Wim Meulenkamp.

Er werd dit jaar geen krans gelegd bij het oorlogsmonument De Schreeuw op het Ressingplein in Delden. De verbouwing van het achterste gedeelte van het oude stadhuis van Delden loopt een aantal weken uit en dus is het beeld van kunstenaar Riemko Holtrop nog niet teruggeplaatst. Een half jaar geleden werd De Schreeuw uit voorzorg verwijderd omdat men bang was dat het beschadigd zou raken.

De Oranjevereniging Delden en Omstreken heeft in overleg met de gemeente een andere locatie gekozen voor de kranslegging. Op 4 mei werd deze gelegd bij een oorlogsgraf op de R.K. begraafplaats in Delden. Het gaat om het graf van Johannes Bus, die op 21 november 1944 is overleden in Zöschen, Landkreis Merseburg in Duitsland. Hier werd hij gedwongen voor de Duitsers te werken.

Foto: Scouting Delden

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.