nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

veiligheid boven alles beslissing over schoorsteen servo

Terug

‘Veiligheid boven alles bij beslissing over schoorsteen Servo’

Veiligheid moet bovenaan staan bij de beslissing over het lot van de schoorsteen op het terrein van Elementis in Delden, zo vindt het overgrote deel van de deelnemers aan de stelling van afgelopen week. Maar liefst 44 procent koos dit antwoord uit de mogelijkheden. Nog eens 14,7 procent zegt het lot van het monument te betreuren, maar denkt niet dat er een andere optie is.

In totaal 38,8 procent van de stemmers is minder overtuigd van de beslissing van de gemeente. 29,3 procent geeft aan dat het een monument is en daarom behouden moet blijven. De overige 9,5 procent vreest dat het een geldkwestie is en is zodoende niet overtuigd van de noodzaak om te slopen. 1,7 procent vond het juiste antwoord niet bij de opties en 0,9 procent had over de stelling geen mening.

Schoorsteen

De oude schoorsteen op het terrein van Elementis in Delden wordt gesloopt, zo liet de gemeente vorige week weten. Het monumentale bouwwerk zou een te groot risico te vormen voor de veiligheid. Het risico op instorting of vallend puin is volgens de gemeente vooral groot voor de medewerkers van Elementis. Daarnaast kan de schoorsteen gevaar opleveren voor omwonenden, omdat op het moment dat onderdelen daarvan terecht komen op het chemiebedrijf zelf. Het bedrijf zal daarom de benodigde toestemmingen aanvragen om de schoorsteen te mogen slopen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.