nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

verzamelde deldense horeca kan ijsblokjes wens amerikaans voetbalteam niet aan

Terug

Verzamelde Deldense horeca kan ijsblokjes wens Amerikaans voetbalteam niet aan

Vraag: Hoeveel ijsblokjes zijn er nodig voor het verblijf van een Amerikaans damesvoetbalteam in Delden? Antwoord: te veel.

Sinds vrijdag 2 november verblijft de Amerikaanse voetbalvrouwenselectie onder 19 jaar uit de Verenigde Staten in het Aparthotel in Delden. Deze voetbalsters zijn hier omdat ze woensdag 6 november en vrijdag 8 november een oefeninterland spelen tegen de Oranje leeuwinnen uit dezelfde leeftijdscategorie. De wedstrijden worden gespeeld in Vriezenveen.

De Amerikanen zijn met een grote delegatie afgereisd naar Delden. Naast de gebruikelijke zaken die een voetbalteam nodig heeft zoals goede velden, sportmaaltijden, hotelkamers, medische ruimtes, materiaalkamers, eigen eetzalen, fitnessruimtes en bespreekruimtes, hebben de Amerikaanse vrouwen ook hele bijzondere wensen. Per dag willen zij namelijk de beschikking hebben over 150 kilo ijsblokjes. Deze hebben ze nodig voor het koelen van sportdranken en de behandeling van blessures. Het meeste ijs gaat echter in de dagelijkse ijsbaden die de dames na de trainingen en wedstrijden moeten nemen.

Het Deldense Aparthotel beschikt zelf over 4 ijsblokjesmachines. Veel te weinig capaciteit om aan de vraag van de Amerikanen te kunnen voldoen. Vandaar dat zij een oproep hebben gedaan aan alle Deldense horecabedrijven om ijsblokjes te sparen. De eerste dag kon aan de vraag worden voldaan. Helaas was de opbrengst, zelfs met medewerking van de overige horeca in Delden, voor de rest van het verblijf niet voldoende. Het Deldense hotel heeft daarom een professionele ijsblokjes leverancier ingeschakeld om de ijsbaden te kunnen vullen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.