nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video en fotos hoe komt het nieuwe ikc magenta er uit te zien

Terug

Video en impessie: Hoe komt het nieuwe IKC Magenta er uit te zien?

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het moment om de details van het definitieve ontwerp en het beeldmateriaal van de toekomstige school openbaar te maken.

De bouw van het IKC Magenta op de plek waar momenteel de voormalige Twickelo wordt gesloopt, begint begin april. Aan de Langestraat moet een ‘groene droom’ worden verwezenlijkt. “Gebaseerd op de uitgangspunten slim, simpel en science. Het resultaat is een klimaatneutraal ontwerp, aardgas loos, met duurzame innovaties en een zo optimaal mogelijk binnenklimaat. Uniek in de wereld is dat we duurzaam gaan koelen met geluidsgolven. Dit gebouw wordt gekenmerkt door hele hoge GPRscores (duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen met gemiddeld een 9) en “frisse scholen klasse A”. Daarbij is er veel aandacht voor de verbinding tussen binnen en natuurlijk buiten spelen en leren.”

Wethouder Pieter van Zwanenburg en de andere betrokkenen laten weten trots te zijn op het definitieve ontwerp. “Na een lange periode van voorbereiding gaan dit voorjaar de werkzaamheden voor nieuwbouw van het IKC daadwerkelijk van start. Plannen die gebaseerd zijn op de door. De gemeenteraad in 2013 vastgestelde scholenvisie 2022/2032. Zowel voor Delden als voor Markelo een icoonproject, waarvan de lokale gemeenschap naar wij hopen nog heel lang en zo optimaal mogelijk gebruik kan maken.”

Impressie: RoosRos Architecten

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.