nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video feestelijke opening open monumentendagen op landgoed twickel

Terug

Video: Feestelijke opening Open Monumentendagen op landgoed Twickel

De Open Monumentendagen 2018 zijn op zaterdagmorgen 8 september op feestelijke wijze geopend in Delden. Het jaarlijkse evenement heeft dit keer het thema ‘In Europa’ meegekregen en het comité OMD en daarom werd in overleg met Twickel besloten op de start in de Oranjerie op Twickel te houden. "Gezien de internationale geschiedenis en banden van het landgoed de perfecte plek."

Na een openingswoord van comitévoorzitter Mark van het Bolscher kregen de genodigden een korte informatieve tour over het landgoed van Rob Bloemendal, conservator van Landgoed Twickel. Ter afsluiting van de opening voerde Toneelvereniging Ons Genoegen uit Diepenheim een kort stuk op. Namens de gemeente Hof van Twente was Wethouder Harry Scholten aanwezig.

Aansluitend ging het programma van start waarbij monumenten de deuren openden voor het publiek. Op de binnenplaats van Twickel waren de paardenstallen en het koetshuis te bezichtigen. Ook de watertoren, de zaagmolen en de Noordmolen trokken al vroeg in de ochtend veel bekijks. In het centrum van Delden werden onder andere beide kerkgebouwen opengesteld voor het publiek. Het 19e eeuwse landschapspark De Breeriet is op beide monumentendagen geopend.

Op de zondag van Open Monumentendag is er bij de rentmeesterij van Twickel een presentatie van de afdelingen bosbeheer, gebouwenbeheer en zagerij. De Professionele Organisatie Monumentenbeheer (POM) laat samen met leveranciers en vakopleidingen zien waar hun werkzaamheden uit bestaan. Bij het bezoekerscentrum en Landgoedwinkel staan tevens stands met bezienswaardigheden en daar is zijn ook de Vrienden van Twickel aanwezig.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.