nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
20°
licht bewolkt
17:00
20°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

vier kinderfilms in stadscentrum delden in oktober

Terug

Vier kinderfilms in Stadscentrum Delden in oktober

De vier hofpodia en kinderfilmfestival Cinekid hebben de handen ineen geslagen. Onder de noemer Cinedkid Hoftour wordt in de oktobermaand verspreid over vier kernen een viertal splinternieuwe festivalfilms vertoond. De hieronder genoemde data hebben betrekking op de vertoningen in Delden.

Cinekid staat al decennia te boek als het grootste kindermediafestival ter wereld. Hoewel tegenwoordig het volledige mediaspectrum bestreken wordt, staan nog steeds de kinder- en jeugdfilms centraal. Vier films zijn uitverkoren om ook buiten de hoofdstad furore te maken, door de leeftijdsspreiding wordt ieder basisschoolkind bediend. Alle films zijn bovendien Nederlands gesproken.

Voor de jongsten draait op 24 oktober tussen 13:00 en 14:00 uur Beestenboel. In zes korte animatiefilms maken de kinderen kennis met de wereldwijde diversiteit waarvan in dat genre sprake is. En natuurlijk met een hele horde aan vermakelijke, vertederende en verrassende beesten. De films zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.

Maar liefst twee films zijn interessant voor kinderen vanaf 6 jaar. In de hartverwarmende en doldwaze Franse animatiefilm De grote boze vos & andere verhalen zetten de boerderijdieren op 24 oktober vanaf 15:00 uur hun wereld op zijn kop. De andere 6+-film is De buurtspion, daarin tovert het meisje Agatha Christine de kelder van haar nieuwe huis om tot een detectivebureau. Het oplossen van diefstallen lijkt haar veel belangrijker dan nieuwe vrienden maken, tot een coole buurjongen haar aandacht afleidt. De laatste film draait op 28 oktober vanaf 15:00 uur.

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich op 26 oktober vanaf 15:00 uur laven aan de Koningin van Niendorf, de enige niet-animatiefilm. Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze meedoen met de jongensbende van het dorp. Die wens staat garant voor spannende belevenissen, volwassen geheimen en een onverwachte vriendschap.

De entreeprijs in Herberg de Pol, Stadscentrum het Parochiehuis, Het Beaufort en de Reggehof is €2,- per persoon per film (incl. wat lekkers), bij de films voor 3+ en 6+ krijgen begeleiders gratis toegang.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.