nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

volle bak samen delen op drie locaties in delden

Terug

Vrolijk bestickerde deelcontainers op drie plekken in Delden

Deze week zijn er ruim 40 deelcontainers verspreid over Twente. In deze vrolijk bestickerde container, voorzien van een deurtje en planken, kunnen buurtbewoners spullen of etenswaren een tweede leven geven door het te delen met anderen. In Delden is er op drie plekken een container geplaatst: bij Dierenkliniek de Vossenbrink, het Twickelcollege en de Regge 1. De deelcontainer is een initiatief van Twente Milieu in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel.

Het is de eerste keer dat een 240 liter-container niet voor afval, maar voor hergebruik en preventie wordt gebruikt. De deelcontainer wordt geplaatst bij de inwoners uit Twente die deze container vrijwillig onder hun hoede nemen. Gebruikers kunnen spullen in de container zetten of juist er uithalen. “Het idee van de deelcontainer is simpel en vooral erg leuk,” zegt Angelien Hoppen van Natuur en Milieu Overijssel. “Daarmee breng je het abstracte idee van een circulaire economie ook echt dichter bij de mensen.”

Afvalberg verminderen

De deelcontainer is één van de stappen naar een Afvalloos Twente: het doel om in 2030 nog maar maximaal 50 kilo restafval per Twentse inwoner per jaar over te houden. “Alleen afval scheiden is niet voldoende om dat doel te behalen”, zegt Bas Assink, programmamanager Strategie & Innovatie bij Twente Milieu. “Ook preventie is daarbij heel belangrijk. We moeten proberen de afvalberg in zijn geheel te verminderen en voorkomen dat herbruikbare spullen, zoals speelgoed of goed voedsel, onnodig bij het restafval belanden. Door op een zichtbare manier het voedsel en de producten te laten delen, hopen we mensen bewust te maken en te activeren.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.