nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

weekendje delden vooruitblik op de activiteiten in en om delden_2019052508

Terug

Weekendje Delden – Vooruitblik op de activiteiten in en om Delden

Ieder weekend is er van alles te beleven in en om Delden. Eens in de maand is er een streekmarkt, Stichting Twickel houdt geregeld wandelingen of bezichtigen en in de cafés’ en kerken zijn er op zaterdag en zondag vaak concerten en optredens. Om de bezoekers van onze website een idee te geven van de Deldense activiteiten in het weekend, plaatsen wij iedere zaterdagochtend een overzicht in ‘Weekendje Delden’. Tips en activiteiten kunnen worden ingestuurd via redactie@nieuwsuitdelden.


ZATERDAG:


Zwembad De Mors

Het Deldense openluchtzwembad De Mors is dit weekend weer geopend voor het publiek. Mensen die op zoek zijn naar verkoeling, vermaak en trainingsmogelijkheden zijn van harte welkom. Zwembad de Mors biedt er vier verwarmde baden (23 tot 25 graden), spuit-, spring- en speelobjecten te over, een luxe paviljoen en alles wat nog meer nodig is om een bezoek tot een succes te maken. Op zaterdag is het bad geopend van 11.00 uur tot 19.45 uur. Op zondag gaan de deuren open om 10.00 uur en sluiten ze weer om 16.45 uur.


Bezoek de Twickeltuinen

In april is het nieuwe tuinseizoen van Twickel van start gegaan. De tuinen van het kasteel worden tot eind oktober van woensdag tot en met zondag opengesteld voor het publiek. De hoveniers en tuinvrijwilligers zijn afgelopen weken druk geweest met de voorbereidingen. Onder andere met het schoonmaken van de paden, het weghalen van rododendrons die door de droge zomer vorig jaar zijn dood gegaan en het inplanten van duizenden voorjaarsbloeiers (w.o. vergeetmenietjes) die Twickel afgelopen winter heeft opgekweekt in de kassen van haar moestuin. Klik hier voor meer informatie.


Museum No Hero

Museum No Hero in de voormalige Rentmeesterij aan de Hengelosestraat is geopend voor het publiek. No Hero toont beeldende kunst uit vijf werelddelen en vijf eeuwen kunstgeschiedenis, vanuit het perspectief van internationale ontwikkelingen in de wereldgeschiedenis, politiek en maatschappij, om bezoekers te stimuleren om de eigen context te onderzoeken en houvast te bieden in een alsmaar veranderende wereld. Openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie.


Women of Japan No Hero

Vanaf 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en privé-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japanse vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen. Foto’s, kimono’s, prenten, porselein, sieraden én interviews met hedendaagse Japanse vrouwen gaan in op de thema’s carrière, moederschap, seksualiteit, spiritualiteit en schoonheid. Klik hier voor meer informatie.


Satelliet-tentoonstelling VOC Japan – Nederland

Het nabijgelegen Kasteel Twickel bezit een uitzonderlijke collectie Japans porselein die hoogst zelden wordt uitgeleend. Vanwege de tentoonstelling Women of Japan maakte het bestuur van het kasteel een uitzondering. Maar liefst 122 stukken Arita en Kakiemon porselein uit de periode 1670-1800 zijn gedurende Women of Japan te zien op de bovenverdieping van het museum. Zij worden getoond in combinatie met Japans porselein uit de collectie van de No Hero Foundation, dat onlangs werd verworven op de veiling van de collectie van de beroemde Amerikaanse familie Rockefeller in New York.


Andy Warhol in Delden

Fotografen als David McCabe, Billy Name, Steve Schapiro, Thomas Hoepker en Ron Galella legden het turbulente leven van de legendarische Warhol in de New Yorkse underground scene vast. De foto’s zijn verzameld en ondergebracht in de particuliere collectie van Carla en Hugo Brown. Museum No Hero in Delden heeft het voorrecht om ze, samen met een aantal zeefdrukken van Marilyn Monroe en koningin Beatrix, te mogen tonen aan een groter publiek. De werken zijn tot en met 1 september te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.


Zoutmuseum Delden

Het Zoutmuseum staat in het centrum van Delden, waar in 1886 in de tuinen van kasteel Twickel zout in de bodem werd aangetroffen. Het museum vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten. Daarbij gaat het niet alleen over de geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo, maar vooral ook om de periodes veel verder terug in de tijd en om plaatsen wereldwijd. Zout is een wereldgeschiedenis! Geopend op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www. zoutmuseum.nl


Bezichtiging Twickeler Houtzaagmolen

De houtzaagmolen van Twickel is op zaterdagmiddag geopend voor het publiek. Van 13.30 uur tot 16.00 uur zijn er mensen aanwezig die de geïnteresseerden alles kunnen vertellen over de werking en geschiedenis van de molen. "De Twickeler Houtzaagmolen is het gehele jaar geopend voor publiek. U bent uiteraard van harte welkom. Hoewel er niet meer op commerciële basis hout wordt gezaagd zijn we bereid u te laten zien hoe hier in de loop der eeuwen dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd."


ZONDAG:


Bezichtiging Noordmolen

De Noordmolen in Twickel is iedere zondag geopend voor het publiek van 12.00 tot 16.00 uur. In de molen wordt dan olie geslagen en er zijn molenaars aanwezig om tekst en uitleg te geven over de Noordmolen, die al meer dan 650 jaar oud is. Bij de Noordmolen is verder een fietsenstalling; van daar zijn 4 wandelingen uitgezet met start- en eindpunt de Noordmolen. Klik hier voor meer informatie.


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.