nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

wendezoel op zoek naar materialen voor expositie zuivelgeschiedenis

Terug

Wendezoele op zoek naar materialen voor expositie zuivelgeschiedenis

Museumboerderij Wendezoele wil in 2018 een permanente jaarexpositie inrichten rondom het thema: 100 jaar regionale zuivelgeschiedenis. De vrijwilligers zijn momenteel druk in de weer om de voorbereidingen voor de tentoonstelling te treffen. Daarvoor wordt ook de hulp van de inwoners van Delden en omgeving ingeroepen.

“Binnen de huidige collectie van het museum is al veel materiaal voorhanden maar wij zijn nog op zoek naar een aantal specifieke dingen. Bijvoorbeeld informatie over voormalige melkfabrieken in (Ambt) Delden. Wij denken daarbij aan de melkfabrieken De Vooruitgang in Deldenerbroek, Brummelhuis in Hengevelde, de Weddehoen in Goor en de melkfabriek van Gebroeders Ensink in Delden. Maar ook over de kaasbereiding in de vorige eeuw.”

Mensen die foto’s of andere voorwerpen of materialen bezitten over een van de bovengenoemde locaties, wordt gevraagd om deze beschikbaar te stellen voor de expositie. Hiervoor kan contact worden opgenomen met vrijwilliger Wim Ahne. “Hij is coördinator voor het verzamelen van het foto- en expositiemateriaal. Hij is te bereiken op telefoonnummer: 06-22765641 of emailadres: wim.ahne@home.nl.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.