nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
18°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

werkzaamheden spoorsloot delden bijna afgerond

Terug

Werkzaamheden Spoorsloot Delden bijna afgerond

Gemeente Hof van Twente en Waterschap Vechtstromen leggen de komende weken de laatste hand aan de werkzaamheden bij de Spoorsloot in Delden. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de duiker die onder de Vossenbrinkweg loopt. Ook komt er nog een afrastering aan de overzijde van de Spoorsloot zodat het spoor niet bereikt kan worden vanaf de Reigerstraat. Tot slot zal de gemeente tussen de twee waterpartijen een bankje met tafel plaatsen zodat de mensen het resultaat in alle rust kunnen aanschouwen.

De Hof van Twente heeft de groenstrook naast de Spoorsloot en tussen de spoorbaan en de Reigerstraat in 2017 aangekocht. De gemeente en het waterschap kregen van de bewoners het verzoek om wat te doen aan de slechte onderhoudstoestand van deze percelen. Het oppervlaktewater stonk, er was sprake van drijfvuil, er waren veel omgewaaide bomen en de watergang was bijna dichtgegroeid. Het geheel vertoonde een verloederde indruk. De vorige eigenaar had geen belang om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

In overleg met de bewoners werd gekozen voor een nieuwe invulling. Een groot aantal bomen tussen het spoor en de Spoorsloot werden gekapt. Hierdoor zijn de fietsstallingen, het station en het perron nu goed zichtbaar vanaf de Reigerstraat. In december werd de Spoorsloot tevens uitgebaggerd waardoor de waterkwaliteit sterk verbeterd is. Ook werd een nieuwe stuwconstructie geplaatst tussen de twee waterpartijen. In het hogere deel (kant sporthal) wordt het meeste water vastgehouden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.