nu -3°
Weerbericht Delden
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°
onbewolkt
04:00
-7°
onbewolkt
07:00
-7°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

werkzaamheden spoorsloot delden lopen half jaar vertraging op

Terug

Werkzaamheden Spoorsloot Delden lopen half jaar vertraging op

De werkzaamheden aan de Spoorsloot in Delden worden niet in het voorjaar van 2018 uitgevoerd, maar in het najaar. Dat heeft de gemeente Hof van Twente bekend gemaakt.

“Het plan was om voor het broedseizoen te starten met de kapwerkzaamheden ter voorbereiding van het groot onderhoud aan de spoorsloot (baggeren) en groenwal. Helaas kunnen we geen aannemer vinden die de werkzaamheden voor het broedseizoen kan uitvoeren. Dit als gevolg van de zware storm van 18 januari waardoor er zoveel werk op de markt is gekomen dat pas eind maart een aannemer tijd kon vrijmaken voor dit project. Omdat de kans op broedende vogels eind maart zeer groot is hebben we besloten het groot onderhoud uit te stellen tot het najaar. Het is namelijk verboden om broedende vogels te verstoren of te verjagen.” In de periode tot de aanvang van het groot onderhoud zullen de gemeente en het waterschap proberen de spoorsloot en naaste omgeving schoon te houden.

Bewoners kiezen variant Parklandschap

Op dinsdag 23 januari is er een inloopbijeenkomst geweest over het groot onderhoud van de spoorsloot en de groenzone langs De Reigerstraat te Delden. Er zijn toen drie inrichtingsvarianten gepresenteerd die een indruk gaven van een mogelijke inrichting van de spoorsloot en de groenzone. Er zijn circa 30 bezoekers op de inloopbijeenkomst geweest waarvan de meesten een voorkeur hadden voor het uitwerken van de variant Parklandschap. Op verzoek van enkele bezoekers zullen wij tevens in de dam van de spoorsloot een zitje ontwerpen, zoals dat er vroeger stond.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.