nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

eds in actie voor viertallencompetitie interne competitie en hvt schaaktoernooi

Terug

EDS in actie voor viertallencompetitie, interne competitie en HvT Schaaktoernooi

De spelers van de Eerste Deldense Schaakclub hebben de afgelopen weken weer gespeeld in verschillende competities. Zo werd er gespeeld in de finaleronde van de interne competitie, de viertallencompetitie en werd het jaarlijkse Hof van Twente Schaaktoernooi gehouden.

Viertallencompetitie

De voorlaatste wedstrijd van de viertallencompetitie werd gespeeld tegen HSC-Stork. Frank Muthing speelde een prachtige aanvalspartij en won, na een stukoffer, met 2 verbonden vrijpionnen. Art Rol boekte een verdiende remise, het ruimtelijk overwicht was net niet genoeg. Evert Bartelink bleef op remise steken in een eindspel met ongelijke lopers en Maurice Pots kon een sterke aanval net niet keren. Een mooi gelijkspel tegen een op papier veel sterkere tegenstander.

Hof van Twentetoernooi

Op 20 april vond het traditionele Hof van Twente schaaktoernooi plaats. Er werden 9 ronden met 12 minuten bedenktijd per persoon per partij gespeeld. Een van de favorieten, Maurice Pots, verloor zijn eerste partij, maar was daarna niet meer af te stoppen. Art Rol, de andere favoriet, verloor ook maar één keer, waardoor een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. Deze werd middels een prachtige aanvalspartij door Maurice gewonnen. Een spannend en gezellig toernooi, gespeeld onder het genot van een broodje en een drankje. De eindstand aan kop: 1. M. Pots; 2. A. Rol; 3. E. Bartelink; 4. F. Müthing. (Op de foto reikt wedstrijdleider Frank Müthing de beker uit aan Maurice Pots (rechts).)

Interne competitie

Vanwege de meivakantie werden enkele partijen verplaatst, maar zij die wel aanwezig waren, streden hard voor de winst. De koplopers in groep A, Art Rol en Maurice Pots, maakten er een fraaie partij van, waarbij Art het initiatief had. Voldoende voor de winst was het echter niet. De uitslagen: groep A; E. Bartelink – F. Muthing ½-½; A. Rol – M. Pots ½-½. Groep B: T. Reinders – G.v.d. Berg 0-1; B. Mulders – W. Venerius 0-1; M. Mentink – H. Fiselier 1-0. De stand aan kop: groep A; 1. A. Rol en M. Pots 4½ uit 6; 3. M. Tibbe 3 uit 5; groep B: 1. M. Mentink 5 uit 5; 2. G.v.d. Berg 5 uit 6; 3. W. Venerius 3 uit 4.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.