nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

indoor eventing twente maakt zich op voor vierde editie indoorcross in ambt delden

Terug

Indoor Eventing Twente maakt zich op voor vierde editie indoor-cross in Ambt Delden

Het succes van de indoor-cross ‘Indoor Eventing Twente’ in Delden krijgt een jaarlijks vervolg. Ruim 150 combinaties van paarden- en ponyruiters en amazones zullen op zaterdag 9 en zondag 10 februari aan de start verschijnen bij het Indoor Eventing Twente. De organisatie, bestaande uit ponyclub PC Deldenerbroek en Paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen, verzet veel werk om de indoor cross tot stand te brengen.

Indoor Eventing Twente speelt in op de landelijke trend van indoorcrossen en is een mooie aanvulling voor het programma van Manege de Hoffmeijer. “Eventing is een gevarieerde vorm van paardensport, waarbij alle disciplines waaronder dressuur, springen en een cross country ter afsluiting met elkaar gecombineerd wordt. Eventing is de laatste jaren erg populair geworden, zowel bij pony als paardenruiters en amazones.”

Bij de indoor cross is sprake van een tweefasen parcours, waarbij de dressuur achterwege gelaten wordt. Voor Indoor Eventing Twente zijn wederom nieuwe hindernissen gebouwd. “Daarnaast wordt er wederom een zandpad voorzien van luxe omheining buiten gebouwd, om de overgang van de grote hal naar de kleine hal mogelijk te maken. Parcoursbouwer Jet Hoekstra-Booy heeft het parcours voor Indoor Eventing Twente uitgezet, zodat meer dan 20 hindernissen kunnen worden gesprongen over een lengte van bijna 2.000 meter. Diegene die de hindernissen foutloos en in de meest optimale tijd weet te realiseren, zal de eerste prijs in de wacht slepen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een oefencross te rijden over een verkort parcours.”

Er wordt beide dagen gestart vanaf 9.00 uur, zowel paarden als pony’s in de klasse BB t/m M in Manege de Hoffmeijer in Delden.

Foto: Eventing Photo

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.