nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

prima resultaat voor rallyteam de jong in visual art centraal nederland rally

Terug

Prima resultaat voor rallyteam De Jong in Visual Art Centraal Nederland Rally

Het Volvo rallyteam van Thom de Jong heeft vorige week een mooi resultaat geboekt in de Visual Art Centraal Nederland Rally. De Deldense garagehouder en gelegenheidsnavigator Dinant Klumpers werden eerste in hun klasse en eindigden op een twaalfde plek in het algemeen klassement. “Een mooi resultaat waar we erg tevreden mee zijn.”

In totaal stonden er 48 teams aan de start voor 9 proeven rondom Barneveld en Putten. De Volvo kwam vanaf de start goed voor de dag en beide inzittenden bewezen dat ze nog altijd een prima team vormen. Klumpers was in het verleden al zo’n 12 jaar lang de navigator van De Jong. Met het vertrouwen in elkaar zat het dus wel goed en dat bleek niet onbelangrijk met de snelheden die gehaald werden.

Op de razendsnelle proeven op smalle weggetjes waren snelheden van 180 kilometer per uur eerder regel dan uitzondering. Ondanks dat de Volvo wat topsnelheid te kort kwam op de concurrentie, werden er prima tijden op de klokken gezet. Het bleek uiteindelijk voldoende voor een twaalfde plek in het algemeen klassement en fraaie eerste plaats in de eigen klasse.

De Volvo Turbo wordt nu klaar gestoomd voor de Duitse rally rondom Sulingen op 4 en 5 mei. Deze internationale rally met zo’n honderd deelnemers, en die ook meetellend voor het Duitse kampioenschap, is al jaren een vaste rally in de agenda van het team.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.