nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

rallyteam de jong komt met knappe derde plek uit winterstop

Terug

Rallyteam De Jong komt met knappe derde plek uit winterstop

Afgelopen zaterdag stond het duo de Jong-Weernink met de Volvo 240 Turbo als een van de 34 deelnemers aan de start van de Zuiderzee Short rally rondom Emmeloord. Het team van de garagehouder uit Delden gebruikt deze compacte rally elk jaar als testwedstrijd na de winterstop. Het werd uiteindelijk een succesvolle dag met een knappe derde plek als resultaat.

Voor het Deldense team was de rally een moment om naar uit te kijken. Onder zeer koude omstandigheden en harde wind, kon er worden getest of de aanpassingen en het onderhoud aan de Volvo in de winsterstop zinvol waren. “Het bleek lastig om wat temperatuur in de banden te krijgen en daardoor was er de eerste kilometers ook niet al te veel grip”, zo laat De Jong weten. “Ook was het nogal fris in de auto aangezien er geen kachel meer inzit.”

De auto hield zich echter goed en had vanaf de start een goed tempo. “Onze servicemonteurs hoefden op wat kleinigheden na niet in actie te komen en we haalden eigenlijk zonder problemen de finish.” Omdat er wat problemen waren met de tijdopneming, was na afloop onduidelijk waar de ploeg uit Delden was geëindigd. “Uiteindelijk bleek dat we op een mooie derde plek zijn beland.” De volgende afspraak voor team De Jong is de Centraal Nederland Rally op 14 april.

Foto: Niek Bakker

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.