nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

rangen en standen deldens amateurvoetbal 74

Terug

Rangen en standen Deldens amateurvoetbal

De spelers van korfbalvereniging Zwart Wit maken zich op voor de belangrijkste wedstrijd sinds het behalen van het kampioenschap op het veld in 2014. Door de overtuigende zege op Koru in het beslissingsduel voor de tweede plaats in de zaalcompetitie, mag de ploeg van trainer Imko Smit op zondag een promotiewedstrijd spelen tegen Club Brothers uit Groningen. Het duel wordt op neutraal terrein in Drachten gespeeld, waar het team ondersteund zal worden door een grote groep supporters.

Trainer Imko Smit heeft veel vertrouwen in zijn ploeg en gaat uit van een overwinning, en dus promotie naar de Tweede Klasse. “Wij hebben nog nooit tegen Club Brothers gespeeld, maar hebben wel een beeld van hun kwaliteiten. Door de technische mogelijkheden van vandaag de dag hebben we een wedstrijd van ze op video kunnen achterhalen. Het blijkt een team dat het vooral van kracht en lengte moet hebben en daar ligt denk ik onze kans. Wij hebben een ploeg met veel snelheid en techniek. Ik denk dat als wij tien keer tegen ze spelen, wij er zeven winnen.”

Smit geeft aan dat de voorspelling niet alleen gebaseerd is op de video maar ook op het geloof in de eigen ploeg. “Deze kans is ons door de gunstige uitslagen van de andere ploegen wel een beetje in de schoot geworpen, maar we hebben vooral aan het einde van het seizoen laten zien tot wat we in staat zijn. Omdat we vooral aan het begin van de competitie wat wisselvallig speelden, werd er nauwelijks rekening met ons gehouden. Ik weet al veel langer dat we de kwaliteiten hebben om bijvoorbeeld in de Tweede Klasse mee te draaien, maar omdat we een zeer jonge ploeg hebben, kwam dat er niet altijd uit. We hebben vooral tegen de kleinere teams te veel punten laten liggen.”

Door de wisselvalligheid had Smit er vrede mee gehad als de promotiewedstrijd niet bereikt zou zijn, maar nu Zwart Wit hier staat wil hij ook winnen. “Dit is natuurlijk wel de kers op de taart. De ploeg is gretig en we zullen zeer gemotiveerd aan de start verschijnen. Het afgelopen jaar heeft de club, en een aantal spelers in het bijzonder, een aantal flinke tegenslagen te verwerken gekregen. Het is daarom mooi voor hen en voor de club dat dit nu bereikt is.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.