nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

rood zwart verliest van concurrent en is nog altijd niet veilig

Terug

Rood Zwart verliest van concurrent en is nog altijd niet veilig

Rood Zwart heeft op zondag een dure nederlaag geleden bij Barbaros in Hengelo. De ploeg van Erwin Pompe ging met maar liefst 3-0 onderuit tegen de concurrent. Door de nederlaag moeten de Deldenaren nog altijd vrezen voor de nacompetitie. Barbaros komt met nog twee wedstrijden te spelen op twee punten van Rood Zwart. Hector gaat door een overwinning op Wilhelminaschool over De Deldenaren heen en ook TVO kan door een knappe zege op ’t Centrum op gelijke hoogte komen met Rood Zwart.

De Deldenaren kenden een ongelukkige start in Hengelo. Al na drie minuten spelen keek Rood Zwart tegen een achterstand aan. Een hoge bal bleef hangen en kon niet worden uitverdedigd. Een speler van Barbaros twijfelde niet toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en knalde de 1-0 tegen de touwen.

Rood Zwart moest hierna in de achtervolging en probeerde met combinatiespel tot kansen te komen. Achterin gaf de ploeg van Erwin Pompe hierdoor de nodige ruimte weg en daar konden de rappe spelers van de ploeg uit Hengelo van profiteren. Meerdere malen kwamen ze er gevaarlijk uit en Rood Zwart mocht van geluk spreken dat een van de snelle uitbraken niet werd omgezet in een doelpunt. Zelf kregen de Deldenaren ook wel enkele kansen maar dit leverde geen doelpunt op Jelte Linderman was nog het dichtste bij maar zijn kopbal eindigde op de paal. Ruststand: 1-0.

Rood Zwart kwam goed uit de kleedkamers en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde niet lang voordat zich hiervoor een uitgelezen kans voordeed. Rodi Beukert werd neergelegd in het strafschopgebied en kreeg een penalty. De inzet van Tom Roesink eindigde echter op de benen van de keeper waardoor de stand onveranderd bleef. Rood Zwart liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. In de 70e minuut deed de ploeg van Erwin Pompe zichzelf echter de das om. De verdediging leverde de bal zomaar in en Barbaros profiteerde optimaal: 2-0.

Rood Zwart probeerde het hierna nog wel, maar de ploeg slaagde er niet meer in om de concurrent serieus in de problemen te brengen. Vlak voor tijd kon Barbaros de score zelfs nog verder uitbouwen. De Deldenaren hadden geen antwoord op een goede aanval van de Hengeloërs en moesten lijdzaam toezien hoe ook de 3-0 op het scorebord werd gebracht.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.