nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

spelers eds in actie voor interne competitie en viertallencompetitie

Terug

Spelers EDS in actie voor interne competitie en viertallencompetitie

De spelers van de Eerste Deldense Schaakclub hebben de afgelopen weken weer verschillende wedstrijden gespeeld. Zo werden de twee en derde ronde van de interne competitie afgewerkt en kwamen de Deldenaren in actie in de viertallencompetitie.

In de tweede ronde van de finale van de interne competitie werd hard gevochten om de overwinning. In groep A wist Art Rol het eindspel net niet te winnen tegen Marinus Tibbe. In de B-groep boekten Martijn Mentink en Ger van den Berg met aanvallend spel hun tweede overwinning. De uitslagen: groep A: E. Bartelink – M. Pots 0-1; A. Rol – M. Tibbe ½-½; D. Trigg – F. Muthing 0-1; groep B: G.v.d. Berg – B. Mulders 1-0; M. Mentink – G. knaken 1-0.

In de derde ronde streden Maurice Pots en Art Rol hard om de overwinning in het Londensysteem. Ondanks pionverlies hield Art stand. De uitslagen: groep A: F. Muthing – E. Bartelink 1-0; M. Pots – A. Rol ½-½; groep B: L. Bergman – G.v.d. Berg 0-1; T. Reinders – W. Venerius 0-1; G. Knaken – H. Fiselier 1-0; B. Mulders – M. Mentink 0-1.

De stand aan kop: groep A: 1. A. Rol, M. Pots en F. Muthing 2 uit 3; Groep B: 1. G.v.d. Berg en M. Mentink 3 uit 3.

Viertallencompetitie

De laatste uitwedstrijd in de viertallencompetitie werd gespeeld in en tegen Raalte. Evert Bartelink verslikte zich in de Italiaanse opening en verloor en Marinus Tibbe overzag een venijnige wending in het Siciliaans gambiet. Gelukkig wist Maurice Pots in het Londensysteem fraai te winnen in de aanval en wist Art Rol het eindspel van toren tegen loper naar zich toe te trekken. Een verdiend 2-2 gelijkspel dus.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.