nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

team de jong blijft schadevrij in zware hellendoornrally

Terug

Team De Jong blijft schadevrij in zware Hellendoornrally

Het team van Thom de Jong uit Delden heeft aflopen week een 24e plek in het algemene klassement en 4e plek in de eigen klasse behaald tijdens de jaarlijkse Hellendoornrally.

De Hellendoornrally bleek een zware en gladde wedstrijd voor de deelnemers. Door de vele regenval waren de onverharde stukken een hele uitdaging voor de teams en glijpartijen en schades waren dan ook geen uitzonderingen. Een flinke crash tegen een boom zorgde er zelfs voor dat een proef gecanceld moest worden, de equipe kwam gelukkig met de schrik vrij.

Het team van Thom de Jong stond ook aan de start van deze in Nederland wereldberoemde rally en ook de gehele Nederlandse top was aanwezig. Het in groten getale aanwezige publiek kon zich vergapen aan deze dure imponerende auto’s en aan 1 Deldense Volvo 240 Turbo. De eerste 15 deelnemers verschenen aan de start met auto’s met vierwielaandrijving, onder die condities een overduidelijk voordeel.

“Dat het niet makkelijk zou worden met de zware maar snelle Zweedse auto stond voorop”, zo liet Thom de Jong na afloop weten. “Met de turbo –pk’s en alleen achterwielaandrijving bleek het een hele klus om op de smalle weggetjes te blijven maar tot vreugde van de fans gleed de Volvo mooi driftend de bochten om. Dat de tijden daar niet beter van werden was niet belangrijk, uitrijden en uit de problemen blijven en plezier hebben wel.”

Op een verkeerde bandenkeuze en het opruimen van een verkeersbord na, kende het team van de garagehouder geen enkel technisch probleem en kon de Volvo uiteindelijk als 24e algemeen en 4e in de klasse worden geparkeerd in het Parc Ferme. Op 22 oktober sluit het team af met de Twenterally rondom Hengelo, hun thuiswedstrijd.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.