nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit boekt belangrijke zege om lijfsbehoud op hekkensluiter rheko

Terug

Zwart Wit boekt belangrijke zege om lijfsbehoud op hekkensluiter Rheko

Korfbalvereniging Zwart Wit uit Delden heeft op zaterdag twee zeer belangrijke punten gepakt in het duel met hekkensluiter Rheko. De ploeg van trainer Rudi Struijk won op het eigen sportpark De Mors met 17-14. Door de overwinning lijken de Deldenaren degradatie uit de Tweede Klasse te ontlopen. Met nog twee duels te gaan heeft Zwart Wit drie punten voorsprong op DKOD, dat net onder de degradatiestreep staat.

Dat Zwart Wit het belang van het duel onderschreef, bleek wel uit de voorbereiding. Ondanks dat de wedstrijd op zaterdag om pas 15:30 uur zou beginnen, meldde de ploeg van coach Rudi Struijk zich al om 12.00 uur op het sportpark. Er werd gezamenlijk geluncht en na een lichte training kon er aan het eind van de middag afgegooid worden. Rode lantaarndrager Rheko had alleen aan een overwinning voldoende om nog zicht te houden op klassenbehoud. Verlies zou rechtstreekse degradatie betekenen voor de ploeg uit Rheden.

In de beginfase van de wedstrijd was duidelijk te zien dat de belangen voor beide ploegen groot waren. De spanning zorgde voor een onrustige start waarin beide teams grossierden in fouten. De bezoekers gingen het beste om met het chaotische verloop en konden uitlopen naar een 3-7 voorsprong. Rheko leek echter te schrikken van de onverwachte voorsprong en hielp zo Zwart Wit terug in het zadel. De Deldenaren namen het initiatief over en kwamen weer langszij. Het laatste woord van de eerste helft was weer aan de bezoekers waardoor er halverwege een 7-8 ruststand op het scorebord stond.

Na de rust zette de thuisploeg het goede spel door en wist de achterstand al snel om te buigen in een voorsprong (10-8). De formatie uit Rheden bleef echter vechten voor wat het waard was en probeerde met enkele wissels het initiatief terug te pakken. Zwart Wit werd hierdoor niet in de problemen gebracht en wist de voorsprong zelfs naar drie punten uit te bouwen. Deze marge bleef tot het einde van de wedstrijd behouden waardoor de Deldenaren twee belangrijke punten konden bijschrijven en Rheko veroordeelden tot een veldseizoen in de Derde Klasse.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.