nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit moet vrezen voor degradatie na nieuwe nederlaag

Terug

Zwart Wit handhaaft zich ondanks nederlagen in 2e Klasse

Korfbalvereniging Zwart Wit komt ook volgend seizoen in de veldcompetitie uit in de Tweede Klasse. Ondanks twee nederlagen in twee dagen tijd, bleef de ploeg van Rudi Struijk net boven de degradatiestreep.

Afgelopen donderdag werd een dure nederlaag geleden in het inhaalduel tegen Spirit uit Voorthuizen. Op het eigen sportpark de Mors werd het maar liefst 24-16 voor de bezoekers. Vooral voor de pauze hadden de Deldenaren weinig te vertellen. Hierdoor stond er halverwege al een 13-5 achterstand op het scorebord. Na de rust ging het iets beter, maar een dikke nederlaag was niet meer af te wenden.

Door de zeperd moest de ploeg van trainer Rudi Struijk vrezen voor degradatie. Zwart Wit stond voorafgaand aan het laatste duel op zaterdag nu nog op een veilige zesde plek. Cuncurrent Sporting West dat zevende stond, had echter evenveel punten. De ploegen de op de plekken 7 en 8 eindigen, degraderen rechtstreeks. Dat betekende dat Zwart Wit het laatste duel zaterdag in Terschuur tegen Revival moest winnen om klassebehoud veilig te stellen. Bij een gelijkspel of nederlaag waren ze afhankelijk van het resultaat in het duel tussen Sporting West en Spirit.

Zwart Wit legde een tegen Revival een matige eerste helft op de mat, waarin met name de afronding achterbleef. Bij de pauze keek men dan ook tegen een 9-5 achterstand aan. Ook in de tweede helft bleven de Deldenaren slordig in de afronding, ondanks een veldoverwicht. Bij 16-10 floot de arbiter af voor de wedstrijd.

Nadien begon het wachten op de uitslag bij Sporting West - Spirit. Doordat uiteindelijk de Voorthuizenaren wisten te winnen, en het onderlinge resultaat van Zwart Wit tegen Sporting West in het voordeel van de Deldenaren was, degradeert Sporting West. Zwart Wit handhaaft zich voor het 3e jaar op rij in de 2e klasse. En doordat in de zaal het kampioenschap werd veiliggesteld, komen zij komend seizoen zowel op het veld als de zaal uit in de 2e klasse.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.