nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
16:00
onbewolkt
19:00
-2°
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

zwart wit sleept promotiewedstrijd uit het vuur tegen concurrent ekca

Terug

Zwart Wit sleept promotiewedstrijd uit het vuur tegen concurrent EKCA

Korfbalvereniging Zwart Wit heeft zich op zondag geplaatst voor de promotiewedstijd met een plekje in de Tweede Klasse als inzet. In een rechtstreeks duel met concurrent EKCA uit Arnhem werd een punt gepakt (14-14), wat voldoende was voor de Deldenaren. De ploeg van trainer Rudi Struijk had voorafgaand aan de wedstrijd een punt voorsprong op EKCA en met het gelijke spel werd deze behouden en de tweede plek veilig gesteld.

Aan het begin van de wedstrijd in sporthal De Reiger werd duidelijk dat beide ploegen alles er aan wilden doen om de winst te behalen. Er werd fel en hard gestreden voor elke bal en geen duel werd geschuwd. Technisch werd het hierdoor geen hoogstaande wedstrijd, maar spannend was het zeker. De gehele eerste helft bleef het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. Of Zwart Wit kwam een punt voor, of EKCA liet zich gelden, maar groter dan een punt werd het gat nooit. Halverwege stond er een 8-7 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld aanvankelijk gelijk, en na een kwartier spelen was de stand 11-11. Hierna slopen er wat twijfels in het spel van de Deldenaren en daar profiteerde EKCA goed van. Met nog enkele minuten op de klok, keek de thuisploeg tegen een 11-14 achterstand aan. Met de winst en de promotiewedstrijd binnen handbereik, kwam er nu zand in de Arnhemse machine. EKCA miste zelf een strafworp, en zag hoe Zwart Wit even later een zelfde mogelijkheid wel benutte. In de laatste vier minuten van de wedstrijd nam Zwart Wit het initiatief op alle fronten over. Matthijs Spoolder scoorde de 13-14 door van afstand raak te schieten. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoorde Cato Smit de bevrijdende gelijkmaker.

Door het gelijkspel blijven de Deldenaren als tweede in de poule en mogen zij zich opmaken voor een promotiewedstrijd op zondag 18 maart, om 14:15 uur. Deze wordt op neutraal terrein gespeeld in Nijeveen tegen de nummer twee van de 3e klasse A, Koru. Bij winst komt de zwart-witte formatie komend jaar in de zaal uit in de Tweede Klasse.

Archieffoto

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.