nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

amicitia delden

Terug

Muziekvereniging Amicitia Delden

Vereniging

Al vanaf november 1923 is Amicitia een actieve vereniging die is aangesloten bij de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek. Amicitia is Latijn voor vriendschap. En dat is precies wat de vereniging nastreeft: in vriendschap samen muziek maken en plezier beleven aan deze veelzijdige vorm van vrijetijdsbesteding.

Amicitia bestaat uit een harmonieorkest, een opleidingsorkest, een jeugdslagwerkgroep en een slagwerkgroep. De vereniging telt ongeveer 75 leden, zowel jeugd als volwassenen. Er wordt iedere donderdagavond gerepeteerd in muziekgebouw In Vriendschap, de Mors 1 in Delden.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder